Masz stary wtryskiwacz ?? Jak tak to podmień, zakoduj i porównaj korekty.
Ale najpierw sprawdź wtyczkę tego wtryskiwacza. Pisałeś coś że mechanior sprawdzał wtryski odpinając wtyczki...
To jest widok strony w wersji do druku
Masz stary wtryskiwacz ?? Jak tak to podmień, zakoduj i porównaj korekty.
Ale najpierw sprawdź wtyczkę tego wtryskiwacza. Pisałeś coś że mechanior sprawdzał wtryski odpinając wtyczki...
wydaje mi się że przez otwór po EGR kamerkę będzie ciężko włożyć, sterować żeby coś zobaczyć. polecam zdjąć przepustnice tak jak przy tym czyszczeniu. silnik pracuje, widać jak klapki się zachowują.
https://youtu.be/D_ectjSZPhE?list=PL...1NEpk9zkrQiybE
Ja proponuje kompresje sprawdzic.. to jakos klopotliwe nie jest a da Ci pewien obraz..
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
A co ze spalinami? Urwana klapka raczej nie daje takich efektow. Zaczalbym od tego.
Hmm a ja od kompresji.. raczej nie odpalalbym silnika majac przypuszczenie ze gdzies moze jeszcze lataja w środku resztki "zmielonej" klapki.
Na sobotę mam umówionego mechanika . Na pewno bardziej rozgarnietego niż poprzedni . Sprawdzi mi kompresję i te klapki bo sam się za to nie wezmę . Trochę to mnie przerasta
i co Ci tam wyszło?
Nie ma ciśnienia odpowiedniego na pierwszym cylindrze . W poniedziałek auto jedzie na warsztat . Będzie rozbierany kolektor i cała reszta :-/
A ile wyszlo? Jak wpadla klapka to zaczynaja sie koszta..
Brak dwóch klapek . Na pierwszym i trzecim cylindrze . Tłok na pierwszym sklepany ale gladz cylindra ok.Ten dym to z turbo walił.
Co do kosztów to w 2tyś pewno się nie zamknie :-(
Czy przyczyną urywania się klapek jest syf z egra?
Raczej tak. Obklejaja się tym syfem i w końcu blokują albo urywają .
Poszukuję dobrego fachowca od turbin. Macie może jakieś sprawdzone warsztaty ?
Ktoś na tym forum polecał
Regeneracja Turbosprężarek - Naprawa Turbiny - Turbo Serwis
Poczytaj opinie na ich temat.
Ok. Dzięki
Auto naprawione :-)
Klapy wyrzucone w cholerę .silnik po remoncie a turbina wygląda że wystarczyło nową uszczelke pod kolektor dać. Ani dymu ani swistu . Teraz silnik popracuje na dotarciu troszkę . Dzięki koledzy za podpowiedzi udzielane na forum. :-)