no własnie założyłem nowy temat, po całej tej akcji z migaczami wszystko mruga i zamyka sie jak należy ale wyskakuje komunikat bonnet open. szlak mnie jasny zaraz trafi
To jest widok strony w wersji do druku
no to sprawdź co jest otwarte lub który to czujnik jest uszkodzony i wydaje mu się że coś jest otwarte.
u mnie jak niedomknięte są któreś drzwi, to żadnych drzwi nie zablokuje.
jak otwarta jest maska lub klapa bagażnika to drzwi zostaną zablokowane.
pod maską na pewno mam jakiś czujnik. kiedyś miałem ją niedomkniętą i uzbroiłem alarm. podniosłem maskę żeby ją poprawnie zamknąć i alarm zaczął wyć.
potestuj alarm, uzbrajaj go raz z otwartą maską a następnie z otwartą klapą bagażnika. sprawdź czy coś się zmienia.
z tego co pamiętam z tego forum to ludzie skarżyli się już na zamek klapy bagażnika. podobno tam jest czujnik.
Problem rozwiazany. Wina byla po stronie trybu alarmu. W niektorych krajak czujnik maski byl a w biektorych go nie bylo. Po sprawdzeniu w parametrach czujnika otwarcia maski komunikat byl ze otwarty nawet po zamknieciu maski. Po zmianie kraju na inny kierunki mrugaja jak nalezy(raz na zamkniecie dwa na otwarcie) bonnet open juz nie wywala. Pelen sukces:)
Czyli do uaktywnienia kierunków nie czeba przeprowadzać osiowania? Jak tak zaraz ide z kompem do auta.
Czyli zrobię to bez fiat code czy nie?
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
co do klapy bagażnika możliwe że w menu komputera pokładowego masz wybrane tylko otwieranie drzwi z kluczyka, ja tak miałem, zmień żeby wszystko otwierało i powinno działać