To jest widok strony w wersji do druku
-
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Zawsze to lepsze niż nic ... ale guma jest najlepszym materiałem tłumiącym a z tymi wypustkami wręcz genialna...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Niby jak do tego miało by dojść?
Musiała by odpaść lub otworzyć się najpierw cała maska silnika a potem cała plastykowa osłona silnika... jeśli ktoś nie zamknie maski silnika to faktycznie jest to możliwe nawet przy niewielkiej prędkości :smile:
Ahaa, myśałem że chcesz to przykleić do dolnej osłony silnika, sorki :D
-
Cytat:
Napisał
Stoszek
Tak dokładnie o takie wypustki chodzi i tymi wypustkami w stronę silnika - wałków rozrządów... Czy ten wzorek mam to zabij mnie ale nie pamiętam :smile:
-
A ta guma nie smierdzi jak się silnik zagrzeje?
-
Cytat:
Napisał
lupuss
A ta guma nie smierdzi jak się silnik zagrzeje?
Przecież węże tez masz gumowe przy silniku.... Ja nic takiego nie zauważyłem i nie poczułem guma jak guma...
A tu spinki :
Blaszka-mocowania-oslony-silnika-Audi-Seat-Skoda-VW-Ford
-
Tak z ciekawości zajrzałem pod maskę - u mnie górna osłona silnika jest elegancko wytłumiona fabrycznie, wy nie macie tej maty w oryginale?
-
Sprawdzę tą matę. Generalnie do podszybia też będę zaglądał po poprzedni właściciel złożył je na 1 spinkę reszty brak bo się pewnie rozleciały. Trzeba to na nowo poskładać. zamówiłem taśmę dekarską co prawda z myślą o drzwiach pod audio, ale jako poligon doświadczalny podszybie w sam raz. Test głośności niebawem.
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
-
Czy może ktoś ma zdjęcie górnej osłony silnika? Gum i śrub?
Mam osłonę, ale nie wiem jakie odboje gumowe potrzeba oraz jakiej długość śruby trzeba zastosować...
Dziękuję
-
Cytat:
Napisał
Maxi
Tak z ciekawości zajrzałem pod maskę - u mnie górna osłona silnika jest elegancko wytłumiona fabrycznie, wy nie macie tej maty w oryginale?
Możesz pokazać zdjęcie? Ja u siebie nie miałem i nie słyszałem aby ktoś miał oryginalnie wytłumienie pod plastykowa osłoną silnika ...
-
-
Dzięki Stoszek, nie muszę fotki robić bo mam taką samą :)
-
Cytat:
Napisał
Stoszek
Oooo proszę a jednak były.... :smile: w mojej z 2007/9 niestety Fat przyoszczędził :grrrr:
-
W sumie to są trzy rzeczy zmienione na gorsze po lifcie: brak maty pod tą pokrywą, brak osłony akumulatora i mniejsze tarcze hamulcowe.
-
2 załącznik(i)
Takie rzeczy można samemu wykonać i będzie lepiej niż fabryka :
Załącznik 27159Załącznik 27160
i tak samo można wykonać z pokrywą silnika
-
Hmm, tylko po co poprawiać? Przecież od spodu maski też jest fabrycznie mata wytłumiająca.
-
Mierzyłem dzisiaj głośność w kabinie i jakichś specjalnych różnic między podszybiem w okolicy głowy i przy pedałach tel nie wykazał. Głośniej robi się do 12 db przy obrotach około 1800-2000 w porównaniu do pracy na wolnych. Taśma dekarską już przyszła więc do podszybia jak będzie cieplej zajrzę. Ciekawy jestem jakie będą wyniki po oklejeniu.
-
Cytat:
Napisał
Stoszek
Mierzyłem dzisiaj głośność w kabinie i jakichś specjalnych różnic między podszybiem w okolicy głowy i przy pedałach tel nie wykazał. Głośniej robi się do 12 db przy obrotach około 1800-2000 w porównaniu do pracy na wolnych. Taśma dekarską już przyszła więc do podszybia jak będzie cieplej zajrzę. Ciekawy jestem jakie będą wyniki po oklejeniu.
A sprawdzałes z zdjęta osłona i założoną na silniku... tak z ciekawosci :?:
-
Cytat:
Napisał
Maxi
Hmm, tylko po co poprawiać? Przecież od spodu maski też jest fabrycznie mata wytłumiająca.
uwierz mi , że fabryczne wygłuszenie szału nie robi
-
Cytat:
Napisał
lisekg
A sprawdzałes z zdjęta osłona i założoną na silniku... tak z ciekawosci :?:
Nie sprawdzałem ale sprawdzę w wolnej chwili.
-
Cytat:
Napisał
Maxi
W sumie to są trzy rzeczy zmienione na gorsze po lifcie: brak maty pod tą pokrywą, brak osłony akumulatora i mniejsze tarcze hamulcowe.
To nie wszystko. Jeszcze filtr paliwa-puszka za 200 PLN. W starej wersji wkład za 70. Pewnie coś by się jeszcze znalazło.
Skoro jest taka tendencja na oszczędzanie to strach pomyśleć co jest w nowych autach montowane...