To jest widok strony w wersji do druku
-
Miałem tak przez jakieś pół roku. Potem wróciłem do zwykłych żarówek - właśnie z powodu tego minimalnego świecenia. Po prostu mnie drażniło.
A co do rozładowywania aku - diodom LED potrzeba naprawdę niewiele prądu żeby wywołać jakieś świecenie. Mam wrażenie, że inne odbiorniki w czasie postoju pobiorą znacznie więcej (choć oczywiście nadal niewiele). Ostateczną odpowiedź możnaby uzyskać podłączając amperomierz. Przy okazji - mogłoby się okazać, że przez zwykłe żaróweczki też jakiś szczątkowy prąd płynie, tylko tam nie widać świecenia...
-
Też tak miałem w poprzednim aucie (oświetlenie tablicy rejestracyjnej) i nawet przy dłuższym postoju nie wpływało to na aku. Czytałem tu na forum że to efekt napięcia z masy (-) pojazdu. Aby to zmienić musisz wymienić ledy na typ Canbus. Mają one wbudowany rezystor który reguluje to napięcie
Wysłane z mojego INFINITY_II_S przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Arkazu
Mają one wbudowany rezystor który reguluje to napięcie
Rezystor nic nie reguluje.
Raczej powoduje zwiększenie poboru prądu, aby wyglądało, że jest standardowa żarówka.
CAN próbkuje żarówkę i jeśli nie ma spodziewanego poboru mocy odłączy napięcie.
-
Cytat:
Napisał
Glow
Widać tylko małe białe punkty, co lekko podświetla obudowę lampy sufitowej. Ogólnie mi to nie przeszkadza, nawet daje ciekawy efekt, ale cały czas zastanawiam się czy na dłuższą metę nie drenuje to akumulatora?
po zamknięciu pilotem żarzenie znika - też tak mam w lampkach do "czytania",
-
Witam, ja u siebie zauważyłem taki ''problem'' że lampki z tyłu w podsufitce mi czasami mrugają ( podczas jazdy jak wszystkie drzwi są zamknięte itd ), jakie macie tam żarówki, nie kupowałem jakiś najtańszych a problem mi się pojawia ?
Pozdrawiam
-
żarówki czy ledy? bo przy ledach tak samo z tyłu mam jak ty - co jakiś czas samoistnie rozbłyskają
-
Cytat:
Napisał
Capsel
Rezystor nic nie reguluje.
Raczej powoduje zwiększenie poboru prądu, aby wyglądało, że jest standardowa żarówka.
CAN próbkuje żarówkę i jeśli nie ma spodziewanego poboru mocy odłączy napięcie.
Aaa. czyli rezystor powoduje że komputer nie myli Leda z przepalona żarówka.
Wysłane z mojego INFINITY_II_S przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
sakul
Witam, ja u siebie zauważyłem taki ''problem'' że lampki z tyłu w podsufitce mi czasami mrugają ( podczas jazdy jak wszystkie drzwi są zamknięte itd ), jakie macie tam żarówki, nie kupowałem jakiś najtańszych a problem mi się pojawia ?
Pozdrawiam
jaro190 - no właśnie u mnie nie zanika... Poszedłem sprawdzić specjalnie, po kilku godzinach, jak było już ciemno i one się żarzą non-stop.
-
masz żarówki czy ledy bo nie widzęw postach...
-
Ja mam podobni ledy mam tylko w prEdnich drzwiach i lampce sufitowej i w schowku. Tył i tablica zostały zwykle bo w tyle blyskaly a w tablicy walil błąd.
-
Mam ledy i tak jak pisałem od czasu do czasu błyskają sobie same z siebie, w tablicy zostawiłem zwykłe żarówki bo wywalało błąd
-
ledy miałeś can bus? przy nich błędu nie powinno być
małe sprostowanie - byłem przed chwilą w aucie i o dziwo w lampkach do czytania żarówki się żarzyły:sciana: w bagażniku nie, dla pasażerów z tyłu też nie, zdemontowałem lampę i widzę że mam wsadzone nie can bus tylko zwykłe smd, szybkie przejście do bagażnika a tam can bus - szybka przekładka i wewnątrz kabiny nic się nie żarzy - sukces, wsadzam te smd w bagażniku zamykam i zero żarzenia - też sukces, w lampie podsufitowej w którymś przewodzie jest chyba cały czas + i na zwykłe smd prąd się indukuje
-
4 załącznik(i)
Mi się udało zamontować lampki led do tablicy rejestracyjnej, kupione na alliexpress za 11euro, plus do tego filterki philipsa za 10 euro, i błędu brak.