To jest widok strony w wersji do druku
-
Raczej rozrusznik z bendlixem + wieniec na kole :) Ewentualnie zdjąć go i obrócić o 180st :) Na jakis czas pomoże.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Cytat:
Napisał
_adi
Swoją droogą podepnę się do wątku, otóż irytuje mnie choinka jaka swieci mi się na liczniku w sensie lampki... a dokładnie lampka poduch powietrznych, mój bravolot z fabryki wytoczył się z parodią silnika a dokładniej 1.4 12v ale ktoś dał mu drugie życie przeszczepiając 1.6 16v. namierzyłem wtyk diagnostyczny w żółtej koszulce, wpiąłem się pod niego, na wtyku obd daje pozycję drugą czyli airbag ale skanowanie pod kątem sterownikow zainstalowanych w aucie zawsze kończy się fiaskiem... nie wiem czy coś jest nie halo z moim lapkiem czy może ktoś coś dłubał przy elektryce poduszek i jedyną opcją zostaje wyjęcie żarówki z licznika... Miał ktoś kiedyś podobny problem?
Dobrze skonfigurowales port? Skoro bylo grzebane przy silniku to raczej przy podszkach nikt nie grzebal. Pisałem ostatnio jak skonfigurowac porty aby MES czy FES działał poprawnie.
Rozumiem ze podpinasz sie pod 3pin?
-
Narazie nie tak często mi zgrzyta. :)
Ile kosztuje wymiana alternatora i bendixu?
-
Możesz też sprawdzić linki :)
-
Oczywiście że tak, jutro zobaczę co z tego wyjdzie. Dzięki za info adi
PS na której pozycji ustawić pstyk?
-
I niestety próbowałem dziś ponownie usunąć błąd poduszek z tym samym skutkiem... spróbuje jeszcze z innym laptopem ale wydaje mi się że ktoś coś zdrowo pomodzil... Czy centralka od SRS ma jakiś bezpiecznik który mógł się zfajczyć? zaczyna brakować mi pomysłów...
-
Witam, wymieniłem wahacze, łączniki stabilizatorów i drążki kierownicze i nadal coś postukuje z przodu auta. Co to może być?
-
A i jeszcze pytanko, jak przepuścić kabel z kabiny pod maske do aku?
-
Pod maską od strony kierowcy pod podszybiem jest guma trzeba zdjąć wycieraczki i plastiki żeby sie do niej dobrac było na forum.
-
Cytat:
Napisał
diego1121
Witam, wymieniłem wahacze, łączniki stabilizatorów i drążki kierownicze i nadal coś postukuje z przodu auta. Co to może być?
Tuleje stabilizatora (te łączące stabilizator z sankami), albo coś niedokładnie skręciłeś.
-
Ok, dzięki. Jeszcze jeden problem. Drzwi od kierowcy gdy otworze to nie mają tej blokady by się zatrzymać w miejscu. Jak to naprawić?
-
Cytat:
Napisał
diego1121
Ok, dzięki. Jeszcze jeden problem. Drzwi od kierowcy gdy otworze to nie mają tej blokady by się zatrzymać w miejscu. Jak to naprawić?
Wymień ogranicznik.
-
Tzn? Jak to wygląda i gdzie to jest?
-
Sprawdz po drugiej stronie :) Jest to takie małe dziadostwo ktore w tych modelach caly czas sie psuje. Jak otworzysz drzwi pomiedzy zawisami bedzie takie małe ramie przymocowane kołkiem do karoserii samochodu - to jest ogranicznik.
Zeby go wymienic trzeba sciagac tapicerke z drzwi - ale cała operacja razem z ogranicznikiem trudna nie jest.
Czasami zdarza sie tak ze blachy mocujace w drzwiach sie wyłamuja i trzeba to podkladkami naprawiac(jakies dwa tygodnie temu sam to u siebie naprawialem)
-
-
Założyłem filtr stożkowy K&n i chciałem zapytać czy może coś się stać jeżeli woda go zachlapie? Nie pobierze wody? Żadnej różnicy nie odczuwam i bym założył fabryczny filtr ale ciężko puszkę tam włożyć. Silnik 1.6
-
Już sobie poradziłem.
Od czasu do czasu wskaźnik paliwa opada na dół jak by paliwa nie było, a jest, po chwili wraca jak powinno. W czym problem?
-
Zbiornik jest plastikowy i opary powodujace cisnienie rozpychaja go przez co pływak szaleje
-
Ok, dzięki.
Jeszcze coś. Moja tylna lampa prawa leci w konia, nie zawsze wszystkie żarówki się świecą i gdy lekko pukne to się zaświecają. W czym problem??
-
Mam ten sam problem, od wilgoci sniedzieją styki na tej oprawce, troche papieru sciernego załatwi sprawę. Sprawdź też styki kostki czy nie zaszły śniedzią.
-
Ok, dzięki znowu.
I znowu obrotek przestał mi działać i kurde lipa. Od czego zacząć? Zdjąć zegary i sprawdzić co pod nimi słychać? Czy może pod maską popatrzeć? Tylko kurde skąd bierze sygnał??
I jeszcze jedno pytanie. Fotel kierowcy no trochu brzydki jest i chciałbym go wymienić. W okolicy jest fiat marea na części, czy fotel będzie pasować do bravo? I czy z brava też pasuje?
I czy wymiana samego fotela jest trudna?