To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak kupiłem Cromę to nie działało otwieranie bagażnika z klamki. Z pilota działało.
Problemem u mnie był wgnieciony przycisk do środka. Nie sam przycisk ale ta zaślepka, którą się naciska.
Wydłubałem śrubokrętem. Środkiem a'la WD40 popsikałem na zawias klamki aby zaczął luźno działać.
Środkiem a'la Contact - obficie spryskałem mikrostyk.
Zaślepkę podprostowałem, w jednym miejscu odstaje lekko ale to przez to że długo musiała być wciśnięta do środka i się odkształciła.
Całość robiłem "na samochodzie". Zdemontowałem tylko klapkę.
Od września spokój - za każdym razem działa.
-
...morcmarc
"Twój" sposób rozwiązania problemu stosowałem już kilka razy...niestety po takiej "naprawie" otwieranie działa do pierwszego mocniejszego wciśnięcia "przycisku" w klamce (zwłaszcza przez dzieci czy żonkę)...więc szukam trwalszego rozwiązania
-
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Abramsik
najtrudniejsze wydaje się wywiercenie otworu
...może za pomocą otwornicy bimetalowej (do "wiercenia" otworów w stali, metalu)...wydaje się, że potrzebny jest otwór w kształcie podobnym do wkładki zamka drzwi "mieszkaniowych" no i oczywiście otwory na 2 śruby mocujące i 2 do bolców. Poniżej tak to wygląda w Bravo:
Załącznik 35999
-
Nie było by problemu gdyby nie to że w ASO za ten kawałek tandetnego plastiku chcą 600zł plus lakierowanie [emoji41][emoji849]
Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
damazy61
Nie było by problemu gdyby
...wkładka "plastikowo"-gumowa była dostępna jako osobny element oczywiście w rozsądnej cenie
-
Cytat:
Napisał
@r2r
...wkładka "plastikowo"-gumowa była dostępna jako osobny element oczywiście w rozsądnej cenie
Też prawda [emoji3]
Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka
-
Aa ktoś wie jak wymienić mikrostyk klapy bagażnika w fiacie idea. Wymontowałem blendę i nie widzę jak się do niego dobrać
-
Teraz to ja odkopię temat :)
U mnie nie otwiera się ani z pilota (lampki migają) ani z przycisku.
W tym temacie takiej sytuacji nie znalazłem.
Ktoś pomoże od czego zacząć :)
-
Cytat:
Napisał
faraon
Teraz to ja odkopię temat :)
U mnie nie otwiera się ani z pilota (lampki migają) ani z przycisku.
W tym temacie takiej sytuacji nie znalazłem.
Ktoś pomoże od czego zacząć :)
A odpinałeś akumulator?
Może masz zablokowaną z powodu odłączenia akumulatora albo po prostu mechanizm elektryczny zamka skorodował - siłownik elektryczny zamka. W takim przypadku dostajesz się do klapy od bagażnika ;-)
-
Do sprawdzenia połaczenie (czy nie skorodowało) W Scudo zeżarło mi styk od obecności otwarcia (zamek naszczęście jeszcze działał) a w Cromie zatarł się silniczek sterujący przekładnią ślimakową w zamku. Byłem na wakacjach w PL zamówiłem na alledrogo używkę do paczkomatu w miejscu gdzie byłem. Naprawa bardzo szybka.