63mm. Dlatego tak dobralem zeby sie podkladki zmiescilh. Czytaj opis aukcji pisze ile ma sprezyna po scisnieciu
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
63mm. Dlatego tak dobralem zeby sie podkladki zmiescilh. Czytaj opis aukcji pisze ile ma sprezyna po scisnieciu
Mój błąd. Teraz doczytałem o ile się ugina. Następna, krótsza w kolejności tj 89mm też by się chyba nadawała i nie miała by może takiego "wykopu" na starcie.. Ale nie mam pewności czy w momencie kiedy już przestanie działać na siłownik klapa pójdzie do góry samoczynnie, czy zabraknie trochę siły..
Tapatalknięte z Hujaweja
Chciałem to zrobić z użyciem siłownika do ryglowania drzwi bo bałem się ciągłego nacisku sprężyn na klapę. Ale projekt leży w piwnicy od lat :mad:
Może jeszcze powrócę do tematu ;-)
No wlaśnie też o tym myślę, że zbyt mocna sprężyna ciągle obciąża zamek.. Chyba [emoji848]
Tapatalknięte z Hujaweja
Jakoś nie zauważyłem większej szpary a zwracałem na to uwage bo ktos tu o tym pisal. Osobiscie wydaje mi sie ze za dlugie sprezyny ktos wzial i tyle. Na sile fopychal i potem sie szpara robila. Ja wzialrm z kilkumilimetrowym zapasem i juz. Na razie ciagle dziala pomimo chłodow i starych niezmienianych silownikow.
Zamówiłem również ten patent który niestety nie wypalił. Po zamontowaniu siłowników ze sprężynkami klapa nie idzie do góry. Siłowniki fabryczne maja moc 460 Nm a te automatyczne 440 Nm. Zwracam lecz sprzedawca zobligował się do podmiany z siłownikami 490Nm. Sprawdzimy :)
No to czekamy na efekt. U mnie zima slabo to dziala bo silowniki juz stare i wyrypane
Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka
Odnośnie tych sprężyn. To mogę je komuś oddać nawet za darmo. Działa to super, ale powiem Wam, że siła tych spręży powoduje, że zamykanie klapy jest co najmniej uciążliwe. A po drugie ja mam wrażenie, że przez te sprężyny bardzo cierpią mocowania siłownika. Raz mi nawet wywaliło siłownik z mocowania. Sprężyny były dobrze dobrane. Wszystko działa super, ale jednak zrezygnowałem z tego patentu.
Dam znać jak przyjdą nowe. Podobno to kwestia 2 tygodni.
A tak w temacie siłowników tylko od drugiej strony Cromy to nie wiecie czy ktoś próbował ucywilizować maskę i zamiast drąga dopasować tam lifty?
Proszę bardzo.
https://fiatklubpolska.pl/croma-446/...silnika-35387/