Czy taka antena będzie pasować do cromy przed liftem? Złącze wyglada ok, tylko od czego ten dodatkowy kabel?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy taka antena będzie pasować do cromy przed liftem? Złącze wyglada ok, tylko od czego ten dodatkowy kabel?
Czytałem opis. Tu też jest do audi , a mam taką w bravo i działa normalnie, więc opisem bym się nie sugerował.
Chcę się dostać do tej podstawki. Mam pytanie do tych co zdejmowali podsufitkę jest gdzieś manual albo video jak to się robi. Dzisiaj próbowałem ale poległem odkręciłem na środku i boczne osłony słupków ale po bokach są chyba nity? Rozwiercaliście je?? nie da się jakoś tego obejść? Masakra z tymi makaronami jak by nie można było tam dać śrub.
Ja nie miałem nitów tylko od tyłu musiałem dostałem się przez odkręcenie uchwytów dla pasażerów zdjęcie tylnych osłon słupków i uszczelki od bagażnika tyle wystarczyło żeby włożyć rękę i odkręcić.
Ja ostatnio odkręcałem antenę, wystarczyło zdjąć te boczki na samym tyle auta - osłonki słupków w bagażniku, odgiąć delikatnie podsufitkę, klucz płaski bodajże 22 i viola. Czas operacyjny 5 minut. Podsufitka się nie załamała - robiłem to delikatnie - zero śladów.
Tak są nity w wersji z siatką grodziową. Rozwiercisz je łatwo wkrętarką. Przy składaniu zanituj nitem fi3.2mm minimum 10mm długości Reszta tak jak piszą poprzednicy. Warto zdjąć osłony słupka C. I uwaga na uchwyt na środku z haczykami od podwójnej podłogi, po odkręceniu śruby należy wkrętakiem podważyć całość. Klucz do odkręcenia podstawy 22.
Dzięki bardzo za podpowiedzi. Kolego Maxi, a Ty masz nity po bokach? Ręka na środku wchodzi ale za cholere nie wiedziałem jaki tam klucz idzie spróbuje z tą 22
Hmmm żadnych nitów nie widziałem ani tym bardziej nie ruszałem :) Dodam że mam tą antenę o trójkątnej podstawce, bez GPS.
Nie, nie mam.
No właśnie...
@manic wcześniej już wyjaśnił: "Tak są nity w wersji z siatką grodziową. Rozwiercisz je łatwo wkrętarką..."
...czytanie ze zrozumieniem - trudna sztuka...
Nie mam żadnej siatki grodziowej, a mam nity ekspercie...
Zainteresowanym tematem dzięki za pomoc już teraz wszystko wiem
Aż poszedłem z ciekawości zobaczyć do auta bo mi od rana przerywa cos. Paczam w tryb serwisowy - Antena FM - ERROR!!! No ok, wziąłem i wykręciłem ten bat (mam takli płaski w cromie fl), pogiąlem go trochę, wkręciłem z powrotem , paczam a w menu widneje juz OK!! Niezłe jaja, mieliście rację z tym batem. Jak będe wracac do domu przekonam sie czy przerywa dalej czy nie.