To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
mUTDbelieve
Nie lubie kupowac za dlugo czegos. Jestem meeeeega zadowolony z mojego zakupionego samochodu Zapytacie pewnie jakie to auto.. Odpowiadam: Citroen Xara Picasso 2003 r 1,6 Benzyna, 100KM, zadbany, w stanie fenomenalnym. Cena: 7000 zl
Zobaczymy jak siądzie cewka. Naprawa podobno ok 400 zł (w Bravie w granicach 40-50 zł). Poza tym zobaczysz jak zaczną się problemy z elektroniką - po ile są części. Twój wybór, natomiast dużym plusem Fiata jest z tego co wiem to, iż jest to pojazd bardziej mechaniczny niż elektroniczny. Może właśnie dlatego również naprawy są tańsze, natomiast - oby służył. Oby służył bezawaryjnie jak najdłużej :-)
-
Już bez przesady aż tak bym się napraw nie bał chociaż faktycznie np. cewka tania nie jest ;) Tyle że kiedy ona pada...
-
do bravy cewka kosztuje 180 zł więc też nie tanio :)
-
Panowie oby sie picasso nie psul to bedzie ok. Jesli padnie cewka a kosztuje 400zl to tyle zaplace bez mrugniecia okiem. Auto ma prawo czasem zaszwankowac. Brava jezdze od 14lat, najgorszym silnikiem (1,4 12V) jaki najprawdopodobniej jest w Bravach. Dlaczego przez 14 lat auto lamie wszelkie stereotypy na temat swojej nagminnej awaryjnosci? Od 14tu lat pali na dotyk i nie raz stal po 2tyg w siarczystym mrozie -35st i jakosc zawsze odpalal na dotyk. Uwazam ze jak sie dba tak sie ma a ja moze i mam ciezka noge, ale jesli cos dolega autu to od reki daje go w fachowe zaprzyjaznione rece.
Pewnie ze fajnie by bylo gdyby auto tylko jezdzilo i nic wiecej przy nim robic by nie bylo trzeba. Nie wiem jednak czy na dluzsza mete odczuwalibysly jakakolwiek wiez z autem, nic przy nim nie robiac. Jedne czesci sa drozsze inne tansze. Ktos tu pisze ze za czesc do Fiata placi sie 50 a do Citroena 400. Ja rownie dobrze moge powiedziec ze do Citroena kosztuje 400 a (i tu strzelam) do Panamery kosztuje 2000. Ten od Porshe moze jednak napisac ze co tam 2000 jak dajmy na to ktos z jeszcze innym wozkiem za jedna czesc poplynie na 5 lub 10k. Takie gadanie. Jak trzeba zrobic to trudno. Najwazniejsze ze samochodzic jezdzi cudnie:)
-
Gratuluje wyboru, sam takiego szukałem przed Marysią, ale nie znalazłem dobrego egzemplarza. Fakt przyjemność jazdy w cytrynie jest zaj...
Panowie wierzcie, że francuzy wszystkie dają dużą frajdę z jazdy, są po prostu bardzo miłe i sympatyczne. Pod tym względem to nasza włoszczyzna jest tycityci malutka. Pisze jako obecny użytkownik fiata.
-
Ja też jeździłem wieloma włochami, wieloma niemcami i wieloma francuzami. Ogólnie tych marek przewinęło się masę.. I ja tak jakoś bardzo nie uważam aby francuzy prowadziły się tak super.. Auto jak auto. Zależy co się porównuje. Jeżeli chcemy faworyzować jakąś markę nie wybierajmy aut z różnych segmentów i roczników! Z tą cewką przytaknąłem bo faktycznie z tym miałem do czynienia w naszej 206stce.. Jest jedna cewka zintegrowana, kosztuje 400-800zeta zależy jaki producent.. Ale przez 6 lat jak mamy te auto nic się z nią w sumie nie działo (choć były podejrzenia). Jak już tak gadamy to chociaż niech autor tematu wrzuci fotkę nowego nabytku ;)
-
1 załącznik(i)
To moj nabytek. W zamian za kupno drugiej Bravy:)
-
1 załącznik(i)
A to przytrafilo sie mojej Bravce wczoraj. Wracalem od kolegi inny samochod wpadl w poslizg i trachnal we mnie. Potem uciekl i tyle go widziano. Jak na zlosc tylko my dwaj jechalismy w danym momencie. Nie wzywalem psow bo taniej mnie wydzie klepanie niz czas i zdrowie stracone na czekaniu i wyjasnianiu co zaszlo
-
Cytat:
Napisał
mUTDbelieve
Nie wzywalem psow bo taniej mnie wydzie klepanie niz czas i zdrowie stracone na czekaniu i wyjasnianiu co zaszlo
A szkoda, mogłoby się okazać, że w okolicy jest monitoring.
-
jak sprawca ucieka to i tak dostaniesz odszkodowane z funduszu gwarancyjnego trzeba było wezwać policje
-
To byl moj pierwszy taki przypadek a tez mialem przeczucie ze dochodzenie swojej racji nie bedzie latwe. Zero swiafkow, ciemno wszedzie i ja wybity z orbity sam bo tamten przeciez ze swoja odwaga i honorem sie zawinal hen hen:) Bravunia juz sie robi i jak dobrze pojdzie to w piatunio juz bedzie jak nowa:p
-
ja za pierwszym razem puściłem faceta i byłem stratny bo po jakimś czasie wyszło co mi rozwalił a za 2 zarobiłem na tym a za 3 facet uciekł ale go złapali :)