To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromy -
Cytat:
Napisał
Capsel
Dokładnie
W wakacje 2013 to ogłoszenie było
czyli Croma odpada... a generalnie który model bardziej udany? Croma czy Bravo? Autko będzie trochę jeździło, więc głównie zależy mi na niezawodności i wygodzie, stąd też szukam dobrze wyposażonego... znalazłem jeszcze takie bravo:
Fiat Bravo 21950.00 PLN. MIELEC - otoMoto.pl
-
Cromę potwierdzam.Jak szukałem w zeszłym roku to wisiała.Co do Bravo z Mielca a właściwie Mielca to miałem nieprzyjemność z tym komisem 3 lata temu jak szukałem Y i ogłoszenie było cacy a na miejscu masakra.Ludzie w tej branży raczej się nie zmieniają więc mimo pięknych słówek i zdjęć byłbym ostrożny i prześwietliłbym ofertę w 3 a nawet 4D :confused:
-
a pewnie że sprawdzać trzeba, kupiłem już w życiu parę aut na komisach, więc wiem na jakie kwiatki można trafić... nie wiem tylko na co przy Fiacie zwrócić uwagę, bo nigdy nie miałem z nim do czynienia...
-
Komis Def Autka poszukaj. Tam mają sprawdzone samochody raczej. Wiele osób u nich kupiło i są zadowolone.
-
Cytat:
Napisał
rednecksupplier
czyli Croma odpada... a generalnie który model bardziej udany? Croma czy Bravo? Autko będzie trochę jeździło, więc głównie zależy mi na niezawodności i wygodzie, stąd też szukam dobrze wyposażonego... znalazłem jeszcze takie bravo:
Fiat Bravo 21950.00 PLN. MIELEC - otoMoto.pl
Na alle... wszystkie brava z automatem i 2010 są koło 30 tys., z manualem niewiele mniej, a ten z takim wyposażeniem 22 tys (właściwie to rocznik 2009 do czego się przyznaje niżej)? Coś za tanio. Niech poda VIN, jeśli do końca serwisowany w ASO :smile:
-
Komis, o którym pisał bartek6622 to dokładnie Deft Autka (DEFT - AUTKA.PL - otoMoto.pl). Sam kupiłem tam niedawno swoją Cromę i jestem zadowolony.
-
Ogólnie tak na szybko odpisałem .
Jak poszukasz na forum, croma ta już gdzieś się przewijała. Ktoś nawet był ja oglądać. Niestety, ale Gniezno jak i wiele innych miast, są wstanie doprowadzić samochód do lepszego stanu niż wyjechał z salonu. Lecz to tylko skorupa. Często wychodzą różnego rodzaju kwiatki, jak spawanie z dwóch jednego auta czy przekłamania w papierach, liczniku itp. Niestety, ale sama cena wg mnie jest zbyt niska, jak na to co posiada. Bravo jak ktoś słusznie zauważył, także jest zaniżony cenowo i tez wydaje mi się, że wisi dość długo na allegro.
-
no też nie rozbija mi się sprawa o te 3-5 tysięcy złotych, tylko o to, żeby auto dobrze jeździło, bo u mnie w ciągu roku zrobi ok. 70-90 tys. km. Kupiłbym nowe ale za wypasioną wersję przyszłoby dać pewnie z 80 tys, a to nie ma sensu jeśli za 2 lata będzie wart 35 :D patrzyłem jeszcze wczoraj na stronach niemieckich i włoskich i wychodzi na to że te 38-40 tysięcy złotych trzeba szykować...
-
Cytat:
Napisał
miras
może się okazać, że ma lekko 300 tys. (35 tys. na rok to normalny przebieg na diesla, mój robił 50 tys/rok).
Ja ma diesla i przez 3 lata zrobiliśmy niecałe 60 tys. Więc jest możliwy przebieg taki, jaki podał sprzedający.
-
Cytat:
Napisał
Madzia M.
Ja ma diesla i przez 3 lata zrobiliśmy niecałe 60 tys. Więc jest możliwy przebieg taki, jaki podał sprzedający.
Możliwe jest, tylko rzadko spotykane i zwykle ceny takich perełek z udokumentowanym przebiegiem są znacznie wyższe. Ja robię 60 tys. rocznie dieslami (ale prywatnym dieslem 10 tys na rok).Nowe diesle są znacznie droższe od benzyny i opłaca się je kupić przy znacznych rocznych przebiegach, w miarę upływu czasu i zwiększonych kosztach obsługi diesla te różnice się zacierają w przypadku kilkuletnich aut.
Najgorsze jest to, że jak spojrzysz na ogłoszenia, to auta wraz z upływem wieku mają coraz mniejsze przebiegu, a znaleźć takiego powyżej 200 tys. wcale nie jest łatwo, wręcz jest to rarytas.
Swojego kupiłaś nowego czy używanego?
-
Cytat:
Napisał
miras
Swojego kupiłaś nowego czy używanego?
Fiat Stilo, używany, 92 tys km udokumentowane, salon Polska. Żadnych problemów nie ma. Czasami się trafia :)
-
Cytat:
Napisał
Madzia M.
Fiat Stilo, używany, 92 tys km udokumentowane, salon Polska. Żadnych problemów nie ma. Czasami się trafia :)
Tylko pogratulować znalezienia perełki :cool: Są takie, ale na pewno nie ma ich 98%, jak w rodzimych ogłoszeniach. Przypuszczam, że cena Stilo była wyższa od średniej rynkowej, a nie super okazyjna. Nie było też wymieniane sprzęgło i dwumasa, jak w tamtym z ogłoszenia (u mnie sprzęgło w poprzednim aucie wytrzymało 250 tys).
-
Cytat:
Napisał
miras
Tylko pogratulować znalezienia perełki :cool: Są takie, ale na pewno nie ma ich 98%, jak w rodzimych ogłoszeniach. Przypuszczam, że cena Stilo była wyższa od średniej rynkowej, a nie super okazyjna. Nie było też wymieniane sprzęgło i dwumasa, jak w tamtym z ogłoszenia (u mnie sprzęgło w poprzednim aucie wytrzymało 250 tys).
Co do sprzęgła, to było wymieniane - jest faktura wymiany w ASO. Poprzedni właściciel wymienial w ASO nawet żarówkę :lol: Cena była (o ile dobrze pamiętam) albo taka sama albo trochę niższa, niż wtedy chodziły. Muszę Ci jednak przyznać rację, że nie codziennie zdarzają się takie perełki. To fakt...
-
Witajcie,
Mam na imię Michał i szukam Fiata Cromę (zabrzmiało to trochę jak na spotkaniu AA) :)
Zasadniczo interesuje mnie model z 2010 roku, z silnikiem 1.9 (150 KM).
Do wydania mam ok. 35 tys. Ale chcę je wydać dobrze :)
Proszę Was o ocenę poniższych modeli. Czy któryś wart jest waszym zdaniem tych pieniędzy?
PIEKNY FIAT CROMA 1.9 JTD 150KM XENON MEGA FULL!! (4364285618) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
DEFT - AUTKA.PL, Fiat Croma 1.9 16V JTDM Emotion FV 23% - otoMoto.pl
Fiat Croma 36900.00 PLN. Krakow - otoMoto.pl
Z góry dziękuję za jakiekolwiek spostrzeżenia/oceny!
-
Ja bym wybrał tego z allegro;-)
Nr nie ma xenonów, jak dla mnie odpada na początku.
Szukając swojej eliminowałem w wyszukiwarce automaty, więc może ktoś inny skojarzy jak długo te ogłoszenia wiszą...
-
Co do tej ostatniej, za 36900, to zobacz mój wpis z kwietnia: http://fiatklubpolska.pl/kupujemy-sa...07/#post175659
Przebieg kręcony, cena zbyt wysoka.
Ta pierwsza to mega wypasik jakiś :) Też szukałem z ksenonami ale odpuściłem bo nie było wtedy co wybrać i w sumie jestem całkiem zadowolony ze zwykłych lamp (z dobrymi żarówkami świeci bardzo ładnie). Poproś o VIN i dzwoń do ASO, żeby coś Ci powiedzili o tym samochodzie.
Ta z Deft-Autka to bardziej goła ale komis sprawdzony. Przynajmniej ja jestem zadowolony bo sam u nich kupiłem.
Ogólnie każde trzeba sprawdzić przed zakupem.