super felgi biały robi robotę :)
To jest widok strony w wersji do druku
super felgi biały robi robotę :)
Dzięki Lesiu!
a tu autko za dnia, zbierał pierwsze promienie słoneczne:
Załącznik 14162
zwraca uwagę... póki jest czyste :)
Korzystając z tak pięknego dnia (słonecznego) postanowiłem spędzić jego resztę (po pracy) w garażu (od 17stej do 22:00) i porobić kilka rzeczy:
-> naprawa haka obudowy filtra powietrza, na którym przykręcona jest ów obudowa (jak kupiłem autko to już tak było, lecz wcześniej nie miałem odwagi grzebać)
-> wyczyszczenie podstawy obudowy akku (naszło rdzą lekkuchno), zjechałem do gołej blachy i antykorozyjnym w sprayu :) + baranek (teraz wygląda jak nówka!)
-> oczyszczenie zaśniedziałych klem
-> naprawa gwintu obudowy akku (jedna z dwóch śrubek, którymi przykręcam pokrywę akku)
-> wyczyściłem wszystkie rury w środku przez które przelatuje powietrze do Turbiny (zrobiłem zdjątko, jak to wyglądało przed - swoją drogą...skąd tam tyle syfu w dodatku wygląda to jak...olej?
-> przy okazji wymieniłem filtr powietrza na nowy...choć stary (co widać na niezbyt wyraźnych zdjęciach) wyglądał całkiem przyzwoicie... i był boscha (co mnie zdziwiło :) - a przecież sam wymieniałem filtr powietrza...
A i żeby było śmiesznie podczas wyciągania obudowy filtra powietrza upadła mi na jeden z zaczepów - oczywiście zaczep pękł, także miałem dodatkowej roboty pt. napraw dziadu coś sam popsuł!
Swoją drogą powiem szczerze, że powinni powiesić na żywca za jaja albo za cycki (za przeproszeniem - w zależności kto bym projektantem) tego który wymyślił umiejscowienie filtra powietrza. No żeby rozbierać pół silnika włącznie z ECU? aby dostać się do filtra powietrza? TRA GE DIA - nawet moja była C5-tka była bardziej przyjazna użytkownikowi... takie małe autko a tyle grzebania i roboty...
Poza tym planuję zamontować Fmic i trochę pociąć zderzak... - ale zobaczymy jak to będzie...z chęciami. Jak pomyślę sobie, że pół przodu będzie trzeba rozebrać...
Załącznik 14280
Załącznik 14281
Załącznik 14282
Załącznik 14283
Załącznik 14284
Załącznik 14285
Załącznik 14286
Stilo wyczyszczone od spodu i zakonserwowane :)
Aż jestem dumny z siebie ;)
Załącznik 15238
Załącznik 15239
Załącznik 15240
Czy Ty tłumik polakierowałeś czy mi się tylko wydaje :D
Potraktowalem barankiem :d
Żeby Ci się nie zapalił; / Będzie pewnie śmierdzieć
Także szczotka i czyścić ;) oj, oj. Pewnie spodobał się efekt wizualny
:kawka: ale teraz wydech na pewno przeżyje stilona.
No kolego,nie ma co pojechałeś,ale nie takie rzeczy się zdarzają.Ale z tym wydechem to spód wygląda rewelacyjnie :palacz:
A tak się starałem, wszystko gazetami pookładałem co by nic poza zabezpieczanymi elementami się nie pobrudziło....
...jak to mawia kumpel - fachowiec od j**ania owiec... całe szczescie, że kolegom nie mowilem - bo bym życia nie miał :D a tak Wy mi jeszcze wybaczycie .... nie ? powiedzcie, że tak :D
Postawisz po browarze i wybaczymy,ale najważniejsze żeby Stilon wybaczył bo to on Cię wozi ;-)
Jak się nie zapali to pewnie wybaczy ;)
Pomijając smród to pewnie taka farba faktycznie może się spalić i dymić ;)
spoko..Nic nikomu nie powiemy......
Ludzie !!!!!!!!!!!!!...
Jak bedziesz zeskrobywal tego barana.....to chociaz na zimnym samochodzie..co bys nie wchodzil pod niego po jakiejs jezdzie....bo jeszcze iskra jakas poleci..
czuję nutkę zazdrości w waszych wypowiedziach... :)... dobrze wiecie, że mój się świetnie prezentuje od spodu :) :) :) :) i to was gryzie ...
generalnie zostało mi trochę baranka w puszce... zapraszam.. no no ? który chętny? tylko się nie pchać bo w drzwiach się podusicie ! :)
Tylko uważaj żebyś Ty się nie podusił od dymu jak się będzie wypalał baranek ;-)