(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Witam,Jeżeli możesz to napisz gdzie robiłeś regenerację sterownika i jakie koszty były.dzięki
To jest widok strony w wersji do druku
witajcie koledzy, mój problem podobny - od kilku miesięcy auto gaśnie, przy dojeżdżaniu do skrzyżowania, w momencie wysprzęglania. Cały czas przy wysprzęglaniu spadają obroty do ok. 800, czasami jednak nie zatrzyma się na 800,tylko leci do końca i gaśnie. Auto - benzyna +LGP, Stilo oczywista. Zrobiłem przeglad LPG, filtry i czyszczenie zaworów, komputer LPG - podobno wszystko ok. Potem elektromechanik - wymienił czujniki: cieczy, temperatury powietrza - wszystko ok. Regeneracja komputera - i dopiero to pomogło, ale nie całkiem. Tzn. przez tydzień po naprawie było dużo lepiej, auto gasło raz na kilka dni, a nie raz na kilka przejechanych skrzyżowań. Ale po następnych dwóch tygodniach wszystko wróciło do złej normy. PODOBNO wg elektromechanika - komputer po regeneracji "zapomniał" złych nawyków,ale po wstawieniu do niesprawnego auta (np. nawala jakaś inna część) może znowu świrować ... dramat.
Sprawdź map sensor. Nie wiem jak w Stilo, ale w Uno miałem podobnie. Też wymieniałem to i owo (CPW, reset kompa, wymiana czujników temperatury), nerwy mnie zjadały. Koniec końców wyszło, że Map sensor przekłamuje i silnik właśnie też tak reagował.
Problem masz na obu paliwach czy tylko na gazie?
właściwie tylko na gazie. na benzynie zdarzyło się to 1 raz. Na gazie dziesiątki. na benzynie również nie spadają tak obroty przy wysprzęglaniu gdy hamuję..
muszę poczytać o tym mapsensor, bo temat dla mnie nowy.. :)
Jaką masz listwę wtryskową LPG?
Czyszczenie przepustnicy plus ustawienie gazu u znawcy zagadnienia