No problem w tym ze przy probie odpalenia slychac jedynie "tyk":-/ z tego co czytalam to moglo mi pojsc na alernator,ale powinien odpalic chociaz.a tu nici.akus jest spisany na straty bankowo.
To jest widok strony w wersji do druku
No problem w tym ze przy probie odpalenia slychac jedynie "tyk":-/ z tego co czytalam to moglo mi pojsc na alernator,ale powinien odpalic chociaz.a tu nici.akus jest spisany na straty bankowo.
Przy próbie odpalenia po złym podłączeniu akumulatora mógł się usmażyć ECU.
Tyle ze pompe paliwa slychac a przy usmazonym ecu by chyba nie pracowala?we wczesniejszym aucie jak strzelil mi sterownik z kompa to pompa nie dzialala.
pozycz od kogos aku na probe wez nowe kable bo te mogly sie zjarać i nie maja uderzenia i sprobuj.
Odpalil :-D po naprawie rozrusznika poprostu trzeba bylo przepchnac auto zeby zalapal :-) a. Od zwarcia ucierpial jedynie alternator :-) uff :-)
no alternator akurat tani nie jest a wyciagniecie go to parodia przynajmniej u mnie :P
No u mnie tak samo,ale dobrze ze mi cala elektryka nie poszla :-) przy tym egzemplarzu wszystko mozliwe,bo przede mna ktos ladnie "tuningowal" te auto :-) w efekcie np.nie mam sondy lambda :-) takze ze sam alternator strzelil to cud :-)
noo to grubo, powiem Ci jak to zrobic :) sciagasz koło odkrecasz mcpersona od gory mocowanie silnika od góry i poduszke od dołu tylko od strony pasazera, drugi lewarek pod miske olejowa i podnosisz silnik ladnie przechyli sie na chlodnice a Ty wyjmiesz sobie go góra ;) pierwszy raz ciezko to zrobic drugi juz z zamknietymi oczami praktycznie :P
Hehe no gdybym miala lepsze warunki to moze bym kombinowala :-P ale ze czasu i warunkow brak to znajomy sie pomeczy :-D juz byl zalamany no ale tez panewki mi bedzie wymienial takze przy okazji alternator zalatwi :-D hehe
A alternator mam szukac pod silnik czy po amperach?jaki byl by dobry do mojego bravosia??
Szukaj pod silnik i po amperach.Pod silnik żeby pasowało mocowanie,a po amperach w zależności jakie ma wyposażenie Twoje autko :palacz:
Ok dzieki wielkie :-)
Poza tym w altku pójść mógł tylko regulator - wymienić i jeździć dalej..