Fakt, że II generacja to też jakaś opcja ale trochę przykro pakować do 1.2 który jest wg. mnie fajną jednostką gaz IIgen..
To jest widok strony w wersji do druku
Fakt, że II generacja to też jakaś opcja ale trochę przykro pakować do 1.2 który jest wg. mnie fajną jednostką gaz IIgen..
Z powyższym się zgadzam, sam mam w rodzinie Siene właśnie z taką instalacją i zrobione już ponad 100k i śmiga. Ale w bravie jest silnik 16 zaworowy który jednak się sporo różni i tam bym II generacji nie pakował, chociaż nie mówię że się nie da i nie będzie działać. Poza tym plastikowo - metalowy kolektor ssący a w ostatniej wersji (cf3, 2001r.) cały plastikowy.
Witam. Mam Fiata Bravo B-G. rocznik 1997. Ogólnie mam problem z silnikiem. Autko pali 16 do 20 litrów gazu. Jak przełączam na beznyne to już zupełnie się dusi. Byłem u dwóch mechaników, żeby podłączyć pod komputer. Jeden powiedział, że to może byc 1.sonda lambda 2. emulator-symulator sondy, ale on nie wie i mam pojechać do serwisu który robi gaz. Drugi powiedział, że komputer nic nie wykazał, ale on wykasował blędy, a tak pozatym to mam jechać do serwisu gdzie naprawiają gaz. Już nie wiem co mam robić. Silnik jak się nagrzeje do 90 stopni to zaczyna nie równo pracować. Pali te 16 litrow gazu i kopci....proszę o rade. Dziękuje Smile P.s pytam bo może ktoś coś doradzi bo nie mam już kasy, żeby mechanik naprawiał metodą prób i błedów...a może to...a może tamto
Do porządnego gazownika na przegląd i już..
Chyba wymienię te moje Valteki po 15 tyś.km bo auto nie równo chodzi. Jestem co drugi dzień u gazownika i podobno mapy się rozjeżdżają. Boję się,że znowu wypali mi dziurę w głowicy...
co to jest bogata mieszanka Współczynnik nadmiaru powietrza. "Uboga kiedy mieszanka palna zawiera mniej paliwa niz mieszanka stechiometryczna. Bogata odwrotnie"
Wymień najpierw świece i kable,podepnij się pod kompa i sprawdź jak zachowuje się sonda lambda,dla świętego spokoju wymień jeszcze filtr powietrza a dopiero później jedź do gazownika.