gdy przerabiałem w stilo te wtyczki na zwykłe konektory to nawet aku nie odłączałem i nic się nie stało :powieszony:
To jest widok strony w wersji do druku
gdy przerabiałem w stilo te wtyczki na zwykłe konektory to nawet aku nie odłączałem i nic się nie stało :powieszony:
Prędzej uwalisz sterownik airbaga. Poduszki wyzwala jedynie czujnik przeciążeniowy.
Ja mam taką dziwną sytuacje z tym błędem. Mam lekko przepalone kostki lamp tylnych (dokładnie czarny kabelek). Gdy nim poruszam, zagnę, przeczyszczę, błąd znika na parę dni, aż znowu styki się nie zluzują na dziurach. Co mają te kostki wspólnego z błędem poduszki ?
U mnie okazalo sie ze kostka byla do bani w bagazniku a dokladnie za schowkiem na nadkolu. Zlutowalem na stale i po problemie
U mnie tak samo, na tą chwile jedyna kostka jest w schowku, pewnie też niedługo się odezwie :D
U mnie okazała sie mata walnie. Zrobiłem sam emulator maty i problem z głowy.
Załącznik 20318Załącznik 20319Załącznik 20320
Troche odgrzewam kotleta ale u mnie pali sie kontrolka AIRBAG i czy pasażer siedzi czy nie zawsze mruga żółta kontrolka obecności pasażera i później gaśnie. Kostki pousuwałem i połączyłem na krótko ale błąd jest. Czy możliwe że to mata?
Ta kontrolka miga zawsze. Przeleć po wszystkich kostkach i poczyść styki.
Jak nie pomoże to podłącz komputer i odczytaj błędy.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Właśnie podłączyłem MESem sie do Stilo i pokazuje blad 32 czujnik obciążenia przód str. pasazera Nieznany/błąd wewnętrzny przejściowy/obecny 116. Błędu nie da się wykasować.
No to musisz kupić emulator.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Emulator zakupiony. Problem wyeliminowany. 👍
Drodzy, też mam ten problem, błąd czasami wyskakuje a czasami znika. Od jakiegoś czasu go nie było, a dzisiaj rano wyskoczył - a to właśnie dzisiaj muszę zrobić przegląd :( Czym czyścicie styki? Psikalem WD40 i bez skutku - czy myślicie że Kontakt 60 będzie lepszy? Czy ktoś wie gdzie go można kupić w Lublinie? Albo skasować ten błąd, w Lublinie właśnie? Będę wdzięczy za szybką odpowiedź.
Błędu nie skasujesz jak nie wyeliminujesz przyczyny.Styki w kostce najpierw wyczyść papierem, potem podoginaj a na końcu popsikaj kontaktem.Kontakt nie wyczyści styków a tylko zapobiega utlenianiu się powierzchni.
Witajcie , mam nadzieje że któryś z was coś poradzi.
Wymieniałem fotele w moim Stilo również tylna kanape oryginalnie kanapa miała AIR-BAGi w oparciach niestety ta którą zamontowałem teraz ich nie ma, no i wiadomo kontrolka czerwona świeci błędy wywala.
Więc jest pytanie co zrobić żeby błędów ni pokazywał ,czy można w jakiś sposób deaktywować tę wiązkę kabli tylnej kanapy
,zeby poprostu te dwie poduszki usunąć z systemu
Próbowałem sie doszukać jakiejś opcji w MESie ale nic nie znalazłem
może ktoś z was coś poradzi
Witam, podepnę się pod temat. Walczę od dłuższego czasu z tymi poduszkami.. Błędy z kompa
Zapalnik pocznej poduszki powietrznej po stronie kierowcy zbyt wysoki prąd oraz drugi błąd zbyt duża wartość P600E / P000E oraz błąd P000f zapalnik bocznej poduszki powietrznej po stronie pasażera zbyt duża wartość. Przeczyściłem kostki isolem i dalej nic, również wyciąłem pomarańczowe kostki pod fotelami z przodu i zlutowałem na stałe, dalej świeci poducha na czerwono, juz nie wiem do czego pchać dalej łapy
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Witam, podepnę się pod temat. Walczę od dłuższego czasu z tymi poduszkami.. Błędy z kompa
Zapalnik pocznej poduszki powietrznej po stronie kierowcy zbyt wysoki prąd oraz drugi błąd zbyt duża wartość P600E / P000E oraz błąd P000f zapalnik bocznej poduszki powietrznej po stronie pasażera zbyt duża wartość. Przeczyściłem kostki isolem i dalej nic, również wyciąłem pomarańczowe kostki pod fotelami z przodu i zlutowałem na stałe, dalej świeci poducha na czerwono, juz nie wiem do czego pchać dalej łapy
siema, mam ten sam problem z poduszka. jak go rozwiazac?
Trochę stary wątek,ale mam ten sam bład"AIRBAG FAILURE STOP ENGINE"Czy ten kabel VAG KKL wystarczy do usunięcia tego błedu?(dodam,że ten program FiatEcuScan mam)
Problem stary jak stilo.Blad usuniesz tylko na chwile.Trzeba znalezc przyczyne.Jest trylogia w tym temacie.Zacznij od kostek po siedzeniami...:wink: