Witam,
W jaki sposób zaktualizować mapy w navi croma i w jakim pliku mogę je wczytać ?
Pozdrawiam,
Drawelek
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
W jaki sposób zaktualizować mapy w navi croma i w jakim pliku mogę je wczytać ?
Pozdrawiam,
Drawelek
Jaka nawigacja, model?
podaj linka do 12.2 i do mapy z góry dziękuje
Polska_NW - RT3 2014-2015 - time_cop - Chomikuj.pl mapy PL najnowsze, gość ma też poprzednie wersje Europy (sprzed roku).
Co do ISO z firmware, nie pamiętam skąd ściągałem, ale zrobiłem sumę kontrolną, możesz porównać czy masz to samo. Tym firmware robiłem upgrade w 3 Cromach. W jednej były problemy z laserem, ale w końcu poszło:
f93653260eb8a6e302ffe0ae826c7328 *FIRMWARE_Connect_Nav_V.12.2_FIAT.iso
Jak sprawdzić sumę kontrolną pliku: uruchom Total Commander, najedź na plik iso z menu Plik wybierz utwórz plik(i) sum kontrolnych (CRC32, MD5, SHA1). Wybierze MD5. Total Commander zrobi Ci plik z roszerzeniem .md5, sprawdź czy masz ten sam ciąg cyferek co podany przeze mnie. Jeżeli ten sam, to na pewno masz ten sam plik.
Pozdrawiam
Toper
Cześć.
Próbowałem zaktualizować Crome wg opisu powyżej (pobrałem plik dokładnie o tym samym MD5). Płyte nagrywałem najniższą prędkością z dostępnych (10x) i weryfikowałem po nagraniu - bez błędów.
Podczas aktualizacji doszedł chyba do 6 kroku, po czym na ekranie pojawiły się przewijające w lewo krzaki (jak na starym telewizorze). Odczekałem kilka minut i wyłączyłem.
Niestety płyty CD nie da się wyjąć, przy kolejnym włączaniu sytuacja powtarza się, program flashujący dochodzi do kroku 3 lub 6 (nie wiem od czego to zależy) i później zaczyna sypać krzakami (za każdym razem trochę inaczej wyglądającymi).
Radio/Navi jest w tym momencie bezużyteczna, płyty CD nie mogę wyjąć - POMÓŻCIE!
Z góry dzięki.
D.
Może czas zrobić jakie podsumowanie i podać tu linki do upgrade softu i map?
No to dajesz :))
No mape Europy nową mam wiec mogę wstawiać. Niemam nic by upgred-ować soft
Widze pomoc klubowiczy aż miło.
a czy ktoś moze napisać co daje ta aktualizacja softu?
bo mam Crome z 2005 i w sumei nawet nie wiem jaka wersje softu posiadam. wiem tylko ze jest jakas funkcja sterowania glosem ale slysze tylko jakies gadanie po wlosku i nic nie rozumie a nie moge nigdzie dostac instrukcji do nav connect w normalnym jezyku
a u wujka google szukałeś?
Wyniki wyszukiwania - Instrukcja.pl
co do softu to jeżeli po włączeniu radia logo fiata jest czerwone to masz aktualny soft jeżeli niebieskie to soft jest jeszcze fabryczny
dzieki, widzialem ta strone jednak przegladalem ja na telefonie i moze dlatego nie wyswietlalo mi sie.
dobra, a jak mam niebieskie to jak zrobić by było czerwone? bo pomoc tu na forum jest jak na kursie dla niesłyszących
przeczytaj ten wątek od początku , możesz też poszperać na forum alfy tam jest sporo o tej aktualizacji, dodam tak od siebie że nie łatwo jest czasami to zrobić - w moim przypadku rozważałem już zakup nowego conecta
No nikt nie mówił że będzie łatwo, ale niektóre osoby z forum aktualizowało soft z powodzeniem wiec niemożliwe tez nie jest tylko nabrały wody w usta i cieszą się ze one mają.
Zrobione w końcu i to bez pomocy tego tu niby forumZałącznik 21456
No kolego, z takim podejściem to nie szukaj tu pomocy również w przyszłości
Pomocy? O czym Ty mówisz? żadnej pomocy jak na razie tu nie uzyskałem