No i przysłali mi centralke tą za 50 zl i co nie łączy się FES z nią .... nie no nie moge poprostu
To jest widok strony w wersji do druku
No i przysłali mi centralke tą za 50 zl i co nie łączy się FES z nią .... nie no nie moge poprostu
wszystko dobrze ustawiłeś ?
Przełącznik w interfejsie na engine?
Mam starą centralkę z którą FES działa i na tych samych ustawieniach "nowa" się nie łączy. Tak na ENGINE. W ogóle jak poruszam tym szajsem co mi nadesłali to słychać jakby piach był w środku. A któs wie jak wygasić kontrolke na desce tzn jak ją sprawdzić czy jest ok bez udziału Centralki??
Napisz do sprzedawcy, może mają jakieś "magiczne" rady a jak nie to odeślij badziew i tyle...
Jak by ktoś potrzebował mam na zbyciu sensor poduszek o numerach 46768868, u mnie współpracował z jedną poduszką ale z tego co udało mi się wyczytać to ktoś taki sensor miał przy dwóch poduszkach. Sensor 100% sprawny wyciągnięty z mojego auta tylko dlatego że wkładałem instalacje z sensorem na 4 poduszki :)
Witam, czy orientuje się ktoś może czy mogę użyć inny sensor airbag niż fabrycznie? tzn drugi możliwy, który widnieje w EPER?? FIAT ePER ,stary sensor to : 46479364, ale strasznie cięzko go dostać i stad moje pytanko czy moge zamontować ten : 46537777
Jest to część zmienna wiec powinno działać.
Taplniete w notatniku drugiej generacji
Zależy - jeżeli oznaczone to jest jako zamiennik (data zastąpienia itp) to możliwe że można, ale jeżeli zależało to od wersji (4 poduchy lub 2 np) to już niestety nie..
Witam, mianowicie mam jeden wielki problem gdyż, kupiłem już 3 sterownik (sensor) bo orginalny został zalany :) Nie mogę się połaczyc przez program FiatEcuScan ponieważ nie wykrywa ECU nie wiem co jest? Sprawdzałem bezpiecznik jest dobry, czyściłem masę od sterownika w tunelu ale nie przyniosło to żadnych efektów kontrolka jak świeciła tak świeci. Jeszcze jedna rzecz mnie martwi gdy wysiadał sterownik to od strony pasarzera w okolicach było słychać strzelanie tak jakby jakiś przekaźnik (ale nie jestem pewien) i za jakiś czas kontrolka się zaświeciła. Myślę że ktoś mi pomoże bo mi już brakuje pomysłów co robić ;)
Lampka na desce pali ciągle czy po 4 sekundach przygasa po włączeniu zapłonu? Sprawdź zasilanie centralki..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Lampka na desce nic nie przygasa jedynie jak wyciągam bezpiecznik to mrugnie. Zasilanie sprawdzałem to do sterownika dochodzi (w 16 pinie jest pąd) a do poduszek już nie. I co to robić?
Sprawna centralka powinna przygasać lampkę nawet jeśli rejestruje jakieś błędy.. Ew. sprawdź czy ma też prawidłową masę..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Czyli na to wychodzi że 3 sterownik też wysiad, a jest to możliwe że robi gdzieś zawarcie? Chyba że jakiś przekaźnik pad .Masę odkrecałem i czysciłem to powinno być wszystko ok
Nie sądzę aby jakieś zwarcie było.. Jesteś pewien tych centralek?
Ostatni sterownik który kupiłem powinien być sprawny bo go rozkręciłem i nie było śladów zalania
Zalania może i nie było ale czy był sprawny?
Raczej tak, bo było wyciągnięte od sprawnych poduszek.
Witam! Mam podobny problem tzn świeci mi ciągle kontrolka airbagów. Stało się tak po wymianie linki sprzęgła. Musiałem wyjąć akumulator i odpiąłem też komputer. Po złożeniu do kupy zaczął się problem z poduszkami. Poczyściłem kabelki masy, które musiałem odkręcić przed wyjęciem półki na aku. - bez rezultatu. Centralka nie jest zalana. Dołączam screeny z FiatEcuScan - niestety mogę tylko poduszkę podłączyć i nie wiadomo czy w komp. silnika nie generuje się jakiś błąd i jest przyczyną tego zamieszania. Błędów ze screena nie można usunąć
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!
Załącznik 17194Załącznik 17195
...a jednak centralka zalana :( może ktoś ma sterownik o numerze 46413633 na dwie poduszki na zbyciu lub jakiś zamiennik?