A moze sproboj z inna firma opon??to nieslyszalne..ale kazdy napewno choc troche mogl pomyslec ze z oponami robia to sami co z innymi rzeczami...czyt. Co zrobic zeby ludzie kupowali czesciej dany produkt ..obnizyc trwalosc..
To jest widok strony w wersji do druku
A moze sproboj z inna firma opon??to nieslyszalne..ale kazdy napewno choc troche mogl pomyslec ze z oponami robia to sami co z innymi rzeczami...czyt. Co zrobic zeby ludzie kupowali czesciej dany produkt ..obnizyc trwalosc..
OJ, oj, przeniesienie mocy, szybkie rozpędzanie + hamowanie = styl jazdy = szybkie zużycie.
Stosując jazdę emerycką i robiąc po 5 tys rocznie to i na 10 lat starczą.
Właśnie próbuję innych opon. Honda miała:
225/45R17 Michelin Primacy HP na lato i 205/55R16 Dunlop Wintersport 3D na zimę. Obecnie dostała dwie nowe Bridgestone RE002 na lato i 4 nowe Pirelli na zimę. Mam nadzieję, że nie będę żałował wyboru Pirelli bo z Dunlopów byłem bardziej niż zadowolony. Świetna opona. Letni Michelin był niestety tylko dobry. Niezła opona do codziennej jazdy ale niestety trochę rozczarowuje gdy chcemy czegoś więcej. Mimo to naprawdę godna polecenia.
Lancia poprzedni sezon letni jeździła na Conti i Hahncook w fabrycznym rozmiarze 205/50R15. Akurat to miałem pod ręką i to założyłem. Nie próbowałem nawet kupować nic innego bo szukałem nowych kół 16" i odkładałem kasę na opony na ten sezon. Obecnie są wspomniane już RE002 16". Były w dobrych pieniądzach (98 euro sztuka) więc postanowiłem spróbować. W moim wypadku wybór opon ogranicza fakt, że potrzebuję opony co najmniej 86V. Z obecną mocą V w sumie też by było na granicy możliwości. Zakupione gumy mają indeks prędkości W(270kmh), więc powinny zapewnić odpowiednie rezerwy bezpieczeństwa ;)
Kolejny dodatkowy atut to BARDZO twarda ścianka boczna.
W zimie Lancia jeździła na Kumho i z sumie mam bardzo mieszane uczucia. Bardzo głośne, co najwyżej przeciętne na mokrym i na śniegu. W dodatku dość szybko ich ubywa. Jak się skończą to to trzeba będzie wybrać coś innego. Chyba zdecyduję się wtedy na 16" i Bridgestone LM25 - genialna guma.
"... I guess it's just the way I'm wired."
A probowales np. Vredestein..W sumie tak jak mowisz - trudno dobrac dobra opone do takich szybkosci :)
Co najgorsze tylko jesli czlowiek naczyta sie tych zmian na temat opon. Ze jedne mozna na wskrzyz..to w samochodzie podobno nie mozna..to znowu mozna na inny sposob to przod z tylem po linii. Paranoja. Ale Zobaczymy teraz jak to bedzie ze statystykami kupna nowych opon jak sa juz teraz te naklejki..W sumie fakt ze dobrze zrobili - bo nie kazdy sklep wychodzi z zalozenia klient nasz pan..Naklejka pomaga..Ale czy napewno??Patrzac w strone debicy - unia chce zniszczyc ze tak mozna powiedziec "polski" produkt.
Ale o co chodzi? Nigdy nie miałem problemu z rotacją jakichkolwiek opon. Zależnie od opony stosuje różne systemy.
Nie sądzę aby unia "chciała zniszczyć polski produkt". Po prostu ten produkt jest jaki jest i niestety albo będzie lepszy albo konkurencja go zje.
Trzeba jeszcze dołożyć dystanse ;)
Załącznik 7401
No faktycznie dystanse muszą się znaleźć na aucie bo nawet jakoś tak dziwnie to wygląda :P
Robisz u tokarza, czy kupujesz jakieś sprarco ;-) Ty też tam masz 4x98 prawda? Poszukaj może jakiś używek.
Różnić może się stalowy/aluminiowy ;-) no i wagą.
Załącznik 7489
a kolega to nie urzeduje czasem tez na autokaciku ???:) pozdro i zacna delta :))
Próba pozbycia się regulacji wysokości fotela kierowcy trwa. Nie obejdzie się bez spawarki... Wczoraj wymienione zostało niemal całe wnętrze (boczki, tylna kanapa) na czarne obszyte Alcantarą odpowiedniki. Dystanse 5mm zamontowane bo śruby doszły. Idę walczyć dalej.
Załącznik 7493