Ale teraz wiadomo co jest w aucie i jak jest zrobione :)
To jest widok strony w wersji do druku
Ale teraz wiadomo co jest w aucie i jak jest zrobione :)
nie jeden pewnie by nie ratował i po złomowaniu pojechałby kupić "auto 100% bez rdzy" jak to w większości ogłoszeń napisane...a ono tylko zapaćkane od spodu czymś smołowatym, żeby było grubo, wypolerowane z zewnątrz, a wewnątrz wyplakowane, że się człowiek dusi...żeby tylko poszło, żeby tylko łosia naciągnąć na te parę stówek więcej i się pozbyć zardzewialca - takie realia...i podejrzewam, ze z 70% a może więcej Palio/Sien i nie tylko jest takich w ogłoszeniach...
a teraz przynajmniej wiem, że mam zrobione (kupić aż musiałem podkład i masę uszczelniającą...blacha, nity, elektrody, chlorokauczuk, wykładzina i inne co używałem mam na podejrzewam jeszcze jedną taką robotę, ale przyda się do roboty przy reszcie auta), a nie łudzę się, że jest dobrze, bo spód wygląda na dobry, ale podnośnik to gdzie indziej podkładam, bo tam gdzie się normalnie podkłada to się powgniatało, ale dziur nie ma więc można jeździć...właśnie to jest błędne myślenie, bo skoro weszło z podnośnikiem, to znaczy, że podłogi nie ma nawet jak ta miękka powłoka na podwoziu jest cała, co jest na dobrą sprawę normą, że się dobrze trzyma, a pod nią blachy już nie ma...
a to co mam jeszcze do zrobienia też się zrobi - nie jest niewykonalne, tylko czekam na mniej wilgotną pogodę i przypływ gotówki, bo sklep muszę do tego odwiedzić...
sprawdź czy te śruby co są z przodu przy podłodze dalej trzymają Ci stelaż do fotela...jak nie to poszła belka poprzeczna z mocowaniem właśnie fotela z przodu...o te:Załącznik 6764
ew. spawy są przy prowadnicach pod fotelami...są przyspawane/przygrzane do progów i tunelu w kabinie...jak to poszło, to będzie ciekawie :badlos:
nie...nie...nie :(
jakieś 2-3h temu żona cofając, żeby nie było, wg niej idealnie...pogięła tylną klapę ...:wpysk: dać to mało...pewnie uda się od środka wypchnąć, ale i tak szpachla szpachla szpachla i jeszcze raz szpachla będzie musiała zawitać na klapie...
ale tłumacz - skręcaj jak wyjeżdżasz z pod wiaty powoli od razu, to nie zrozumie tylko op swojemu zrobi...
żeby jeszcze było kiedy robić, to pół biedy...ale "przecież zrobisz to w 5-10 minut i będzie dobrze..." - że ręce opadają, to mało powiedziane...człowiek i tak ma kupę roboty przy aucie, to ta jeszcze dorzuci trochę z uśmiechem na ustach :doubt:
a no tak kolego czasami bywa jak się da auto kobiecie...
Hehe za taki uśmiech i tak ulegniesz :D kup nową klapę lepiej wyjdzie
masakrycznie jej nie pogięła, ale pogięła...lakier nie ruszony,a przynajmniej tak mi się wydaje, bo i auto uwalone jak świnia w chlewie jak to na koniec zimy...fotkę dam jutro, jak pójdziemy się z Mikim przewietrzyć :)
a uśmiech - niech się śmieje do woli...zje*** i tak dostała, wszak za darmo nie były...ulegać nie zamierzam...
nooo :D bo chłop potęgą jest i Basta :D...wspolczuje...kazdy kto choc ryse juz mam na swoim samochodzie wie jak to boli :)
hehe...Chodzi o ta ryse po dlugosci??jak wiesz tylko ze zdjec..Ale ból akurat w tej postaci jest bardzo wyczuwalny [ To wszystko przez ciebie kobieto ] :P...ale jak powiedziales byrrt - chociaz w jednym sie przydaja :D..
zdjęcia wgniecenia wspomnianego parę postów wyżej...
Załącznik 7393Załącznik 7394Załącznik 7395
a wczoraj sobie zerknąłem na podłoge od spodu jak się trzyma to moje "rękodzieło" - i trzyma się ładnie, ale i tak jak dokończę zabawę z podłogą w bagażniku i nadkolami tylnymi to całość pójdzie i tak jeszcze raz jakąś masą co nie twardnieje :)
a tutaj coś na poprawę i podniesienie na duchu Sienowców i Paliowiczów -> młodszy Sprinter niż niejedna Siena czy Palio, a zżarty, że aż strach
Załącznik 7392
sprintery są dobre tylko z silnika :) rdza to jego drugie imię :)
Fakt że większość dostawczaków ocynku nie ma i takie auto po paru latach już się rozpada..
jak miałem jeszcze swojego VW LT, to mimo tych swoich 13 lat trzymał się naprawdę dobrze - maska pod atrapą i ranty drzwi tylko robiłem...auto miało jak sprzedawałem 1 520 000 km czy więcej najechane...i dla estetyki raz przemalowana rama pod kontenerem...a mechanicznie - nie będę pisał, bo może jeszcze Ktoś w jakąś depresję wpadnie i będzie moja wina :mrgreen:
a co u "Lodówki" - ma się w miarę dobrze...chociaż wkurza mnie tym swoim nie odpalaniem na Pb...muszę kręcić aż LPG załapie...dodam, że pompka działa i benzynka jest, bo jak już jadę i przełączę to pojadę na Pb, ale jakby nie z pełną mocą silnika - coś jakby przyduszony był wtedy...a do pompki dostać się nie mogę żeby ją obejrzeć i ew. przeczyścić czy wymienić - mam tak przerdzewiałe śrubki na wieku od zbiornika paliwa pod płytką pod tylną kanapą, że prędzej je pourywam niż odkręcę :(
a dalsze prace pokrzyżował śnieg - ja nie wiem jak można być takim egoistą, przepraszam - takimi egoistkami - ja rozumiem "Dzień Kobiet", ale żeby od razu śnieg sobie zażyczyć i zapewne grozić urwaniem genitaliów jak go nie będzie, to już przesada drogie Panie...gruuuba przesada ...a było tak fajnie - po naście stopni od rana...tego białego g***a już prawie nie było wcale...można było zakasywać rękawy i iść podłubać...ale nie, Któraś sobie śniegu zażyczyła i wszyscy cierpią
i któregoś wieczoru...nudząc się stworzyłem takiego bohomaza co pokazuje na tyle na ile to możliwe jak ma w przyszłości "Lodówka" wyglądać...
jadą do mnie...oczy dla Lodówki :mrgreen:
o takie REFLEKTOR fiAT SIENA REAL FOTO LEWY (3044160307) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - jedzie też prawy, żeby nie było
szukałem nawet na H4, żeby tylko były całe i w przystępnych pieniądzach...teoretycznie do połowy przyszłego tygodnia powinny się pojawić, ale i tak na montaż poczekać muszą - najpierw kąpiel im zafunduję, a przy okazji zakładania może zrobię błotnik i przemaluję przednie podłużnice, jak i tak będę rozbierał przód - kwestia do przemyślenia i zależna od pogody, bo w taką jak jest teraz to mi się robić nie chce :badlos:
a do tego wszystkiego wypatrzyłem sobie lampki na podświetlenie tablicy - nie dedykowane, bo szukać takowych mi się nie chce, a i cena używanych też jakoś specjalnie atrakcyjna nie jest - będą z obrysówek białych, a co...jeszcze tylko się zorientuję, czy mają takie jak znalazłem na alledrogo u mnie w sklepie z częściami do większych aut, żeby nie musieć iść na "kochaną" pocztę :)
No w Sumie bardzo tanio.
Jak juz bedziesz mial jakichkolwiek swiatel to poprostu zrob jak w NASCAR..naklei tylko folie ze sa... :D
To mówisz że Palio będzie teraz wyraźniej widzieć:P cena bardzo dobra, a po u myciu to będą prawie jak nowe a tak w ogóle to chyba nikomu się w taką pogodę nie chce nic robić,raz ciepło raz śnieg,masakra z ta pogodą:smile:
u mnie ( środkowa Polska) raczej zimno niż ciepło :(
vielud o kolega z Turku .. jakies 40 km odemnie..
Palio miało/ma jeszcze też oczy na 2 żarówki, ale popękane i mocowanie w jednej lampie się zdematerializowało przy walnięciu w ścianę w "garażu", o którym to już pisałem...a szukałem jakichkolwiek lamp, byle do kompletu jeżeli chodzi o typ żarówek i za nieduże pieniądze - to się trafiło i zanabyłem drogą kupna, bo cena jak mówicie atrakcyjna :)
pod Warszawą - mroźno, ale bezchmurnie