prośby i błagania tu już nie dają, silnik nie trzyma obrotów falują opadają. jak dodaje gazu do 2tyś obrotów opadnie na 900 obrotów a jak dam np 4 tyś obrotów zatrzyma się na tysiącu i nic a po dłuższym postoju gaśnie.
To jest widok strony w wersji do druku
prośby i błagania tu już nie dają, silnik nie trzyma obrotów falują opadają. jak dodaje gazu do 2tyś obrotów opadnie na 900 obrotów a jak dam np 4 tyś obrotów zatrzyma się na tysiącu i nic a po dłuższym postoju gaśnie.
witam koledzy :)
mam ten sam problem z moim fiacikiem.. powymieniałęm świece, kable, cewke na nowe, przepustnice i silniczek krokowy wyczyściłem, lecz problem z falowaniem obrotów nadal nie zniknał ;/ kolega mi powiedział ze w 90 % robi to silniczek krokowy, bo nie 3ma wogóle się obrotów. gdy wymienie silniczek krokowy to dam wam znać czy to pomorze :)
W 1.6 może to być naprawdę wszystko - silniczek krokowy to najprostsza diagnoza ale wcale nie musi być to on..
zdaje sobie z tego sprawę, lecz w ostateczności chce zrobić swapa na 2.0 z bravo, udało mi się znaleźć za niewielkie pieniądze na chodzie :)