Ta wtyczka jest tez 3 pinowa i jest zamocowana na uchwycie kolo wtyczki z czujnika położenia wału korbowego. Wyczytalem ze sieny 1.6 maja czujnik położenia wałka rozrządu to by pasowalo do tego ze kabel idzie pod obudowe rozrządu
To jest widok strony w wersji do druku
Ta wtyczka jest tez 3 pinowa i jest zamocowana na uchwycie kolo wtyczki z czujnika położenia wału korbowego. Wyczytalem ze sieny 1.6 maja czujnik położenia wałka rozrządu to by pasowalo do tego ze kabel idzie pod obudowe rozrządu
Mój czujnik położenia wału wynik 1158 ohm a w książce ZEMBOWICZA "Rezystancja mierzona w temperaturze
20°C powinna wynosić od 575 do 750 O". Zaś te czujniki co są w sklepie np. Sklep motoryzacyjny - Czujnik położenia wału korbowego - 1 953 157, FIAT SIENA, PALIO/WEEKEND 1350 O Więc jak to rozumieć?
ja sie dołącze do tematu bo mam podobnie tylko raz za małe raz za duże obroty i powiem że próbowałem ogarniać temat ale brakło mi sił i jeżdze z tym problemem :) wymieniałem już krokowce, świece kable WN, czujnik wału cewke, sone nawet 2 x, centralke zapłonową i nic nie pomogło nie próbowałem jeszcze czujnika położenia przepustnicy ale posiadam już używk:) spalanie gazu 10-12L a benzyny to nie wiem ale chyba ponad 10L :)
sprawdź sobie czujnik temp. zasysanego powietrza. Mi przez ten czujnik świrowały obroty zaraz po uruchomieniu silnika i wieszały się obroty przy zatrzymywaniu się na 1500-1300 obr/min. Musiałem je zduszać czyli zaciągnięty ręczny jedynka i powoli sprzęgło puszczać.
właśnie tak samo sobie z tym radzę :) tylko ja mam różnie 2,5-1,5 k obrotów. Pomogła ci wymiana czujnika? wykręcałem go i czyściłem oraz na odpiętym próbowałem ale zmiany nie było
w aso podpieli auto pod examiner i wykazało błąd na czujniku temp. powietrza zasysanego według tego czujnika na warsztacie mieli 48C. Wymieniłem i był spokój z wieszającymi się obrotami
a ile płaciłeś w ASO za podpięcie do komputera?
płaciłem 84 zł w ASO Fiata
Ja u siebie ustawiłem obroty 700, i bardzo ładnie chodzi. Nie telepie, jest cichutki itp.
Jak ci telepie silnikiem, a masz nowe świece i przewody, oraz tą cewkę to zobacz może łapy silnika, i od skrzyni. Może coś przenosi te wibracje.
Gdyby to miało dwu mas , to by można tam też było zajrzeć. No ale na szczęście nasze Palio nie mają takich wynalazków :D
A czy w aso maja jakieś leprze programy do sprawdzania niz u normalnego mechanika? więcej funkcji? czy to to samo?
W ASO mają examinera i częstko tylko przez niego dostepne sa pewne opcje..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2