Najlepiej poproś o wydruk ...
To jest widok strony w wersji do druku
Najlepiej poproś o wydruk ...
W ASO czy nie w ASO - to musi się zabrać za to ktoś kto obczaja parametry silnika a nie tylko potrafi skasować błędy.. Nawet na forum mieliśmy wydruk z examinera z aso jakiejś zdaje się dziewczyny, gdzie wyraźnie było widać że wydruk jest robiony bez odpalania auta - tylko na postoju.. I co to niby ma dać?
tylko ok. 30% diagnostów ogarnia coś więcej niż tylko zakładkę "błędy". byłem kilkakrotnie na diagnostyce w tym dwa razy na Examinerze więc minej więcej widzę jak to wygląda. na początek standardowo zakładka błędy, a później latanie po innych zakładkach z obłędem w oczach.
Witam koledzy sprawdziłem swoje auto 2 krotnie tankując do pełna i przejeżdżałem 100 kl i znów do pełna za każdym razem wychodziło 17 litr[COLOR="#0000CD"]ów[/COLOR] i moje wielkie ooo mamo.
Na obrotach ładnie chodzi nie ma żadnych nieszczelności do sprawdzenia została sonda.
Koledzy pomocy cały czas spalanie w granicach 15litra .Sąda sprawna i gdzie dalej szukać.
A czy silnik zagrzewa ci się do temp. roboczej (gdzieś do połowy skali na wskaźniku temp.). Ja miałem spalanie ok. 10l/100km jak mi padł termostat i silnik nie mógł złapać odpowiedniej temperatury
Jakieś ćwiartkę skali pokazuje wskaźnik temperatury,ale zagrzewa się w miarę szybko.Po uruchomieniu samochodu i przejechaniu krótkiego odcinka leci już ciepłe powietrze.
To chyba termostat w porządku.Nie wiem już czego szukać.
Witam też mam problem ze spalaniem.. Fiat Brava 1.4 12V spalanie oscyluje w granicach 12L Benzyny...
Zapalała mi się marchewka...ale okazało się że na lince od benzyny brakowało opaski zaciskowej,założona mechanik coś poczarował przy okazji wymienił oleje+filtry,pasek rozrzadu,pompe wody...ale spalanie zostało...(marchewka już się nie pali) jestem zielony w tym temacie.Auto mam od niedawna.Na pewno wrzucę do niego LPG jednak przez najblizsze 2 miesiące musze śmigać na benzynie,jaki może być tego problem,gdzie się zgłosić?Na diagnostyke komp. czy do zwykłego mechanika?
zapal silnik i sprawdź czy górny wąż od chłodnicy jest ciepły a dolny zimny. po ok.10min powinien dolny zacząć robić się ciepły jak tak jest to termostat ok. jeśli nagrzewa się równomiernie górny z dolnym to termostat na złom.
Przepływomierz jeszcze sprawdź jeśli występuje bo on ma też duże znaczenie do spalania.
przecież napisałem około... Jeśli nagrzewają się powoli razem góry z dolnym to termostat do wymiany.