To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Gaz -
Cytat:
Napisał
boch
w sofcie ESGI do regulacji sekwencji jest taka zakładka jak "przełącznik". ustawień górnego limitu faktycznie raczej się nie przestrzega, bo nikt pewnie nie przypuszcza, że klient zakłądający gaz będzie chciał zrywać asfalt.
Tak dokładnie. W sekwencji można obecnie ostawić wręcz wszystko co chcemy.
W I i II gen jest tego nie wiele....Wiadomo,jest to bardzo prosta konstrukcja. Aczkolwiek nie można nazwać tego wadą. Dlaczego??
- aby zapobiec tzw wypalaniu, ustawiamy iglice na np 3.5 tyś obr. Mamy 100 % pewność że nie przełączy nam się przy lekkim dodaniu gazu. Możemy spokojnie popylać na PB do czasu aż stwierdzimy że silnik jest już dostatecznie "rozgrzany".
- prostota konstrukcji daje nam większą ingerencję w samodzielna diagnozę oraz naprawę.
- prostota konstrukcji nie pociąga zbytnio finansowo w częściach zamiennych
- regulacja gazu po naprawie np reduktora, nie wymaga konfiguracji elektronicznej (wystarczy lekko pokręcić na jałowym)
- możliwość samodzielnego napisania softu. (wystarczy postępować w/g instrukcji) W sekwencji trzeba już co nieco wiedzieć o gazie i terminach.
Wypisywać dalej ??
Powiem szczerze, że bardzo wk*&w@a mnie, kiedy czytam posty gostka z sekwencja, który kombinuje jak tu zrobić aby szybciej skoczyło na LPG. Wiadomo, paliwko idzie w górę !!! a ja się pytam !!!?? Na jaki h*& kupował takie auto ??!!? Rynek jest przecież b.duży !!!
-
Cześć! Wróciłem do tego wątku po latach, bo niedawno przerabiałem auto na LPG i chciałem porównać z waszymi opiniami z 2011. Ceny gazu mocno poszły w górę, ale wciąż wychodzi taniej niż benzyna – sprawdziłem to z tutaj:kalkulatorpaliwa.com.pl, co pomaga oszacować koszty. Seth i miszko mieli rację co do przełożeń, a ja widzę oszczędności przy 20 tys. km rocznie. Jakie są wasze obecne doświadczenia?