To jest widok strony w wersji do druku
-
Auto jest koloru czarnego, teoretycznie czarno-czerwone z tym że tą czerwień wiać po przyjrzeniu się. Felgi są ładne i raczej wieś tuningu z nich nie zrobię...chyba że wsadzę 22''.
Wydaje mi się , że felgi będą ładnie prezentować się w aucie i do tego rzucać się w oczy.
Ale dalej się rozglądam za innymi felgami.
-
Cytat:
Napisał
Blazej
Wydaje mi się , że felgi będą ładnie prezentować się w aucie i do tego rzucać się w oczy.
to jak ci sie podobają to je bierz. to tobie ma sie auto podobać a nie jakiemuś Seth'owi :D Tak jak pisałem na ciemnym aucie może nie będzie źle więc pewnie warte uwagi to rozwiązanie
-
Czekać tylko jak ten chrom zacznie odłazić.. Wg. mnie nie warto..
-
Nie warto bo to Chińszczyzna, kup ori Fiata, albo jakieś znanych marek. Na polskich drogach szybko pogniesz ten chrom.
-
Chrom zacznie odłazić to oddam te felgi na gwarancje ;) A fiat nie ma ładnych oryginalnych felg....a przynajmniej ja nie widziałem.
-
chrom jak chrom ale te felgi są 4x98 a do evo idą 4x100
-
fakt...już wcześniej w tym temacie pisali że evo ma 4x100......ale zastanawiam się co mnie ciągnie do tych 4x98 ;D
-
Sprawdź też ET, w punto evo ma być ET 43, z mniejszym koła będą wystawać poza auto.
-
dziękuje kolego za pomoc.
-
Według mnie takie światła do jazdy dziennej to świetna sprawa. Nie zżerają tyle energii co zwykłe, przez co zaoszczędzamy na paliwie (jest to naprawdę zauważalna różnica przy większych odległościach). Dodatkowo widoczność pozostałych aut na drodze jest bardzo dobra. Przypomnijmy sobie, że przed wejściem do UE na polskich drogach z włączonymi światłami jeździło się tylko w okresie jesienno-zimowym... :roll: ciężko sobie taką sytuację obecnie wyobrazić. Fakt, że są niedrogie i uniwersalne (choć nie we wszystkich modelach da się je zamontować) oraz to, że mają żywotność o wiele dłuższą w porównaniu do zwykłych żarówek powinien sprawić, że będą produkowane seryjnie w samochodach i na dobrą sprawę są (choć UE tylko i wyłącznie ZALECA używanie, nie nakazuje). Cena? Naprawdę w porównaniu do zwykłych lamp światła do jazdy dziennej LED wyglądają bardzo dobrze.
;)
-
Cytat:
Napisał
Dziadek-ak
Witam.-W moim evo mylife są światła do jazdy dziennej, posiadają zarówki W21W, możesz je wymienić na świecące na biało(led) są na allegro, mają mniejszą moc, ale komp.może wykazywać błędy (niższe napięcie).
Kupiłem takie żarówki W21W led, nie swiecą (jak jest jedna tradycyjna led świeci), komp traktuje je jako przepalone. Widocznie jest za małe obciążenie. Co zrobić aby świeciły?
-
Wkładając takie zamienniki od razu tracicie homologację tak więc odradzam. LED ma polaryzacje - jeżeli nie świeci to pewnie należy zamienić przewody zasilające we wtyczce żarówki. Co do oszukiwania komputera to można dociążyć takiego led'a rezystorem mocy ale jaki jest tego sens - zamiast światła będziemy produkować tylko ciepło a energia i tak będzie zużyta..
-
najprościej to kupić nowe żarówki, tym razem typu led z can bus.
do czego te żarówki?
-
Cytat:
Napisał
ciril
typu led z can bus
Nie wiem jak wszystkie ale przynajmniej część z nich to ledy + rezystory mocy co by oszukiwać kompa i tracić energię ;)
-
Evo ma już zamontowane światła dzienne w lampach dlatego kierunkowskazy w evo poszły na zderzak. Lampy z grande nie będą pasowały do evo no chyba, że przy okazji przerobisz elementy z nimi sąsiadujące.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
rezystory mocy co by oszukiwać kompa i tracić energię
kiedyś przerabialiśmy Murano z lamp amerykańskich (led) na nasze. i nie dało się oszukać kompa bo sobie wszystko korygował :D to taka mala dygresja odnośnie złośliwości komputerów :D
-
Cytat:
Napisał
seth
nie dało się oszukać kompa
Wszystko się da ;)
-
Bardzo możliwe ale niektóre rzeczy są nieopłacalne. Kierunki mrugały szybko ale mieściły się w normie więc odpuściliśmy :D
-
Etam nieopłacalne.. Na 100% jakiś banał ale nie każdy może znać się na wszystkim..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Na 100% jakiś banał ale nie każdy może znać się na wszystkim..
wierz mi elektryk który to ogarniał to niesamowity spec a nawet ASO sobie z tym nie radzi i nic nie kombinują tylko tak zostawiają :D