To jest widok strony w wersji do druku
-
na górze po lewej masz pomarańczowy link "nowe posty".
w sumie też byłem do starego forum ale i to mi się zaczyna podobać. trzeba się rozwijać. kwestia przyzwyczajenia. i powiadomienia mi już chodzą :) w sumie się muszę tylko przyzwyczaić do tego iż przy moim necie wolnym forum jakby się trochę wolniej ładowało (choć może to moje subiektywne odczucie być)
-
Cytat:
Napisał
Zielony
Miszko czy będzie opcja z dodawaniem zdjęć przez Imageshack??
Aha chciałem edytować post ze zdjęciami i nie mogłem tego dokończyć bo wyskoczyła informacja że mam ileś tam zdjęć a można max 4 :8O: Czy to trochę nie za mało :-k
No i nie działa działko :idea: i większa reszta emotek też.
Zielony, ImgShack nie zostanie raczej dodany. To był swojego rodzaju wytrych na FF, takie ominięcie systemu dodawania fotek, który mi się nie podobał ;)
Aktualnie będziemy używać wbudowanego systemu. Są dwa rodzaje, prosty oraz zaawansowany.
Opisałem cechy tutaj: http://fiatklubpolska.pl/obsluga-por...a-forum-12406/
PTwardy, kwestia przyzwyczajenia.
Co do nieprzeczytanych postów, gdzie co i jak zostało opisane w http://fiatklubpolska.pl/obsluga-por...do-nich-12407/
Ciril, też się zastanawiałem nad zmianą, ale jednak phpBB jest już przestarzały. Trzeba iść z czasem. Nie chciałem się pchać w coś darmowego. VB jest rozwijany przez grupę osób, którzy mają płacone. Poprawki wychodzą regularnie. Mam pewność, że jak coś się stanie mogę liczyć na support.
-
super, o to mi chodziło :D
-
Dodam, że http://fiatklubpolska.pl/obsluga-por...ownikow-12408/ opisałem jak dziękować komuś za napisany post lub jak dodać punkty reputacji dla kogoś.
Postaram się uzupełniać dział Obsługa o nowe tutoriale.
Dodam, że teraz zajmę się uśmieszkami, bo widzę czasami lubią się nie wyświetlać te zaimportowane.
-
Ja na razie też ginę w gąszczu wszystkiego hehehe.Nie pasują mi ikony które pokazują temat przeczytany lub nie.Są bardzo mało czytelne.I jeszcze myk z wchodzeniem w jakiś tema.Na starym forum nacisnąłem na temat i gotowe a tu wrzuca na początek tematu bo można wejść ale przez małą ikonkę "idź do ..."
-
Popracuję nad tym, aby przechodziło po kliknięciu na nazwę tematu, a nie ikonkę.
Edytowany:
Specjalnie na Twoje życzenie zrobiłem! Teraz klikając na temat, przenosie Ciebie do ostatniego nieprzeczytanego tematu.
Nie musisz już celować w ikonkę.
-
hmm chciałem dodać auto do garażu a ty zonk... Lancia albo Fiat... ? A gdzie Alfy i inne włoskie padaki? :D :D
A po dwa opcja ręcznego wpisywania by się przydała - sam uzupełnię pola żeby nie trzeba wszystkich ostawiać od górnie.
-
A po prawej stronie "Nie ma na liście?" widziałeś? :)
Kliknij tam, możesz dodać marki i auta.
-
jak przejdę na stronę "nowe posty" i na górze są te pomarańczowe odnośniki to dwa ostanie zachodzą na siebie ('szybkie menu' i 'zaawansowane wyszukiwanie'). ale to tylko na wspomnianej stronie.
-
Ok, widzę. Spowodowane jest to długością tych nazw i mniejszą rozdzielczością. Ja akurat pracuje na dwój monitorach i mam 1280x1024 i 1600x900 i mieszczą mi się. Sprawdzam na 1024x768, ale nie zauważyłem tego. Poprawię.
Edit:
Czy teraz jest ok?
-
-
aaa niemal bym zapomniał. na dole aktualnie czytanego tematu przydałby się odnośnik do strony głównej forum.
-
Jak zjedziesz na sam dół to masz logo FKP i klikając na nie przenosi Ciebie na stronę główną.
-
Cytat:
Napisał
ciril
aaa niemal bym zapomniał. na dole aktualnie czytanego tematu przydałby się odnośnik do strony głównej forum.
Dokładnie tak jak lukq napisał. Czy jakoś inaczej ma być?
-
a widzisz. przyzwyczajony byłem do napisu "strona główna FiatForum", cały czas czegoś podobnego szukałem i nie pomyślałem że to to. fajnie jest przebywać na forum z inteligentnymi (i cierpliwymi :)) ludźmi.
-
Jeśli chcesz napis to masz na dole Napis Fiat Klub Polska (obok kontakt) ;-) też jakieś uproszczenie.
-
Miszko można w nieskończoność dodawać punkciki od 1-10 w ocenie zdjęć :> tak chciałbym skromnie podkreślić :lalala:
-
Michał niestety ale po kliknięciu na temat ląduje na pierwszym poście :( ale może zajmij się ważniejszymi sprawami.
-
Cytat:
Napisał
ciril
a widzisz. przyzwyczajony byłem do napisu "strona główna FiatForum", cały czas czegoś podobnego szukałem i nie pomyślałem że to to. fajnie jest przebywać na forum z inteligentnymi (i cierpliwymi :)) ludźmi.
Po to jesteśmy by sobie pomagać ;)
Cytat:
Napisał
Kajlon
Miszko można w nieskończoność dodawać punkciki od 1-10 w ocenie zdjęć :> tak chciałbym skromnie podkreślić :lalala:
No nie, rozwaliłeś system! Fakt, mały bug. Poprawię w międzyczasie.
Cytat:
Napisał
Zielony
Michał niestety ale po kliknięciu na temat ląduje na pierwszym poście :( ale może zajmij się ważniejszymi sprawami.
Czy wchodzisz na "Forum -> Nowe posty"? I klikasz na wybranym poście?
Zobacz jaki link Ci się pojawia po najechaniu. Czy wygląda on tak: "http://fiatklubpolska.pl/jakis_teamt-najnowszy-post?" Ważne jest to co pogrubiłem, ten parametr decyduje o przeskoczeniu do najnowszego postu. Może dla pewności odśwież sobie cache przeglądarki (całkowicie). Ja sprawdzałeś na wszelakiej maści przeglądarek i wszędzie było ok.
-
Mi ładuje do pierwszego nieprzeczytanego, czyli wsio ok.