Wg. instrukcji w silniku 100 16V mieści się 3,8L (miska + filtr) tak więc 4L powinno Ci starczyć.. Ja u siebie mam 4,3 więc tak łatwo nie jest...
To jest widok strony w wersji do druku
Wg. instrukcji w silniku 100 16V mieści się 3,8L (miska + filtr) tak więc 4L powinno Ci starczyć.. Ja u siebie mam 4,3 więc tak łatwo nie jest...
4,3 jest tak samo u mnie, a nawet 4,4. Taka informacja ;-)
Na szczęscie sporadycznie można kupić olej w bańkach 5L. Ja Olej pół roku temu zamawiałem na allegro i celowo zamówiłem 4L+1L a dostałem w sumie pewnie przez pomyłkę 5L + 1L.. Tak więc na pewno są takie bańki ;)
Oczywiście, że są, sam zamawiam Castrola przez aledrogo w 5L bańkach.
byrrt, 4,3L to masz do poziomu max. Od min do max jest 1L. Zawsze zalewam 4L bańkę i do wymiany jest tyle samo na wskaźniku - powyżej połowy :]
ja mam dokłądnie taki samo problem, stuka i srtuka, ale przepizdowałem go porządnie i się wszystko ucichło :)
ale to jest przyczyna szklanek, poprostu z któreś schodzi olej i dopuki się nie nabije to będzie stukać.. jeśli nie masz nic do stracenia tak jak ja to też go przepizduj porządnie i sprawdź czy przejdzie :) jak tak to jeździj dalej i powymieniaj szklanki :) ja tam nie zamierzam wymieniać, bo jak się silnik skończy to wstawie drugi, wyjdzie mniejszy koszt :) Pozdrawiam :)