To jest widok strony w wersji do druku
-
Hej,
Ja co prawda nie używałem ale znam kogoś kto używał :p Jeszcze na studiach kumplowi się samochód robił coraz starszy (co jest normalne ) ale chciał go jeszcze troche podtrzymac i wlał ceramizera.
Pamiętam, że sobie chwalił podobno silnik u odżył i potem wlewał regularnie, pojeździł 2 lata potem Scenica sprzedał, ale póki jeździł to mówił że spoko.
W sumie sam mam ostatnio spadek mocy, pomysle o tym.
-
Gazowany – a co się dokładnie dzieje z autem? Na moje problemy ceramizer pomogl możesz poczytac w tym temacie.
-
tak jak napisałem wyżej ^^ spadek mocy. To już nie jest to samo autko co kiedyś, kiedy się zbierało momentalnie. Teraz przy odpalaniu też muszę dłużej kręcić...
Wydaje mi się, że zaczynam gdzieś gubić olej, ale to jeszcze muszę dokładnie ustalić.
-
No to u mnie było podobnie : )
Mogę smiało powiedziec - wlewaj :D
-
No dobra, przekonales mnie, podjade i kupie
-
polaris.....jesteś przedstawicielem handlowym ceramizera?
-
Zrobilem sobie krótki urlop i wlalem dopiero wczoraj Ceramizer, Zaskoczyło mnie, że tego preparatu jest taka mała ilośc a podobno może zdziałać tak wiele...
-
w sumie to nie jestem ale mógłbym :]
-
Cytat:
Napisał
gazowany Zrobilem sobie krótki urlop i wlalem dopiero wczoraj Ceramizer, Zaskoczyło mnie, że tego preparatu jest taka mała ilośc a podobno może zdziałać tak wiele...
i co z autem, jeździ jeszcze? ;)
-
jeszcze jeździ ale co to za jazda :] Mało kilometrów zrobiłem póki co (tyle co do pracy i powrót), i nie czuje żadnej różnicy. Ale jeszcze poczekam :]
-
A ikle zrobiłeś, według producenta bodajże 1.5000 km trzeba
-
sorki trochę mnie nie było tutaj ale wakacje sobie zrobiłem :]
Jak wcześniej pisałem to zrobiłem około 200km i nie widziałem praktycznie żadnych efektów.
Teraz jest jakaś mała różnica jednak ciągle nie zrobiłem 1500km (na wakacjach nie byłem samochodem :)) Jutro wybieram się w Polskę trochę, powrocie mam nadzieję, więcej napisze a i różnica będzie znaczniejsza, bo narazie słabo...
-
prawdopodobnie efekt placebo ;)
-
może i czasem efekt placebo ale niektóre efekty można zmierzyc, takie jak mniejsze spalanie czy spadek zżarcia oleju.
-
ja bym po prostu sprawadził ciśnienie sprężania przed i po, zarówno na zimnym jak i na rozgrzanym silniku.
-
pokonałem już po wlaniu Ceramizera ok. 1600 km. Po pierwszym tysiącu byłem troszkę sceptyczny jednak przy ok. 1400 zauważyłem poprawę. Przede wszystkim już nie muszę tyle kręcic aby odpalił a to dla mnie znak, że zachodzą pozytywne zmiany. Moc też jakby troszę się zwiększyła ale boje się, że to będzie ten efekt placebo.
-
Gazowany – najlepiej pozwól przjechac się autkiem żonie/dziewczynie/chłopakowi/mamie/tacie czy tam komukolwiek kto już jeździł Twoim autem stosunkowo niedawno. Spytaj się go o to czy jakies zmiany zaszly, tylko nie mow jakie i co zrobiles. Skoro zauważyłeś efekty od niedawna to poczekaj jeszcze chwile, może będzie dalej lepiej :]
-
tak tez zrobie, ojciec dosyc często moim autem jeździł wiec powinien zauważyć jakeis zmiany, tym bardziej, ze zna się troche na autach...
-
czytam z zainteresowaniem ten temat.
Etap testowania podobnych specyfików mam juz za sobą.
taki ceramizer cos robi, ale niewiem do konca co.
podobno odkłada sie tam gdzie jest tarcie i temperatura.
na przykładzie silnika skody:
praca silnika sie wyciszyła, ale moc spadła.
jak później sprawdziłem to luz zaworowy był zbyt mały, wyregulowałem i było dobrze, ale moze przez 10tys km.
dodam ze to sprawny silnik, niie brał oleju miał kompresje.
na przykładzie 1,8 z vw
silnik zuzyty, dymił i cisnienie oleju juz nie takie.
wiele sie nie zmieniło po ceramizerze.
moze troche rowniej pracował.
motodoktor pomógł,
ale silnik doczekał sie remontu i po rozebraniu na pierscieniach olejowych duzo było białego osadu.
ceramizer pomoze w skrzyni biegów, we wspomaganiu, ale w silniku jest jedkak ryzyko, ze zaszkodzi.
to czy ktos bedzie stosował czy nie jego sprawa.
Pisze tego posta jako osoba która sprawdziła to w praktyce, a nie tylko z teorii
-
z jednej strony się z Tobą zgadzam ale też nie do konca. Ceramizer nie jest środkiem który pomoze na wszystko, jezeli silnik potrzebuje remontu to trzeba go zrobic. Jest jednak taki stan kiedy Ceramizer moze pomoc. Uszkodzeń typu ukrychnięcia i ułamania też nie naprawi no bo jak? Jeżei jego działanie jest na poziomie mikroskopijnym?
Nie zgadzam się do konca ze stwierdzeniem ze moze zaszkodzic :p
CZekamy na gazowanego :]