Oszczędność przyjdzie z czasem :P
To jest widok strony w wersji do druku
Oszczędność przyjdzie z czasem :P
jeśli szukasz w stilo to najlepiej w jtd, piszesz, że najlepiej z gazem bo na benz Cie nie stać, więc ktoś jak zakłada gaz to nie po to,żeby stał w garażu, bo te kilka tysiaków musi się zwrócić, a przy 2,4 to zapomnij, że zejdziesz poniżej 12l średniego spalania, a w samym mieście to i 17l, koledzy pisali, ja wiem, że full wypas jest w 2,4 ale poczytaj(poruszane na ff) co się psuje w tych samochodach, a poza tym, bagażnik ok350 lit. i jeszcze gaz to gdzie tu miejsce na jakiś bagaż na wypad za miasto:/ , ale to Twój wybór, powodzenia podczas szukania.
No wlasnie interesuje mnie co sie psuje, czy sa bardziej awaryjne niz diesle, ale gdyby zalozyc jakis porządny gaz..
17 litrow?! gdzie tak pisali?
http://www.autocentrum.pl/oceny/fiat...owcy-472623616
tu typek napisal ze 11,5 w miescie, 7-9 na trasie benzyny, to az 6 litrow gazu wiecej by palił? :P
no dobrze, ale ten porządny Gaz wyniesie Ciebie powiedzmy 4 tys. teraz policz sobie spalanie średnio 14 l gazu pomnóż to przez powiedzmy 2 zł wychodzi 28 zł,
teraz masz diesla, powiedzmy 2.4 pali Ci średnio 7 pomnóż to przez 4.3 wychodzi 30,1. więc 2 zł drożej.
Teraz powiedz mi kiedy zwróci się te 4 tys.
Kolejna sprawa jaka będzie poruszona, to, że silniki diesla są droższe, tak ale bardziej żywotne, jesli się dba o samochód i silnik to on odwdzięczy się bezawaryjności i radością z jazdy.
takie moje zdanie
Mam nadzieje ze spali troszke mniej niż 14l, a gaz wyjdzie koło 3tyś, moja mama ma w omedze porządny gaz za 3100zł
Ale ten Abarth jest swietnie wyposażony, nie ma takich wersji wyposażenia w dieslu...
musisz teraz kupować? ja na swoją pandę dłuuuuugo czekałem, ale za to mam autko dokładnie takie jakiego szukałem. i jestem bardz zadowolony. poczekasz - zjawi się coś innego.
chociaż jak masz te 3-4 tys no to załóż gaz. czemu nie. tylko po co? jak już koledzy pisali żywotności silnika tym nie przedłużysz, zwracać się będzie chwilę, no chyba że naprawdę tyle jeździsz i na długich trasach,że za te góra 3-4 lata Ci się zwróci.
poza tym taki fajny silniczek i zagazować jego? heeelooooł :doubt:
jak sie nie chcesz martwic o spalanie to nie bierz stilo abarth ;] lubi wypic i gazu i benzyny ;]
jak to nie ma takich wersji w dieslach. sa i to duzo.Cytat:
Napisał Alien
asr-wszedzie prakycznie
esp duzo aut ma(sciema ze sie da wylaczyc! tylko asr,a jedno nie wylacza drugiego)
sesnor deszczu/zmierzchu ja mam tez w jtd
skrzynia-fajny bajer ale awaryjny i co za tymidzie b. kosztowny
reszta wyposazenia tez jak najbarddziej w innych dieslach jest. moze nie w chwili obecnej ale zobaczysz :] zawsze tak jest ze jak szukasz to nie widac :P
No i co? To znaczy, że jak chcę miec dużo koni pod maską to muszę droższe paliwo lać? No weź nie przesadzaj... Poza tym idąc Twoim tokiem myślenia to wszystkie auto w względnie dużej pojemności/mocy muszą na benzynie jeździć, czyli gaz zakłada się do aut z małymi silnikami, które palą mniej niż te z dużymi - wychodzi na to, że zgodnie z Twoją myślą ludzi dzieli się na:Cytat:
Napisał lukq
- średnio zamożnych co mają w autach silniki 1.2-1.8 i jeżdżą na benzynie
- biednych co mają w autach silniki 1.2-1.8, ale jeżdżą na gazie
- bogatych co mają w autach silniki 2.5< i jeżdżą na benzynie
I nie dopuszczasz myśli, że może ktoś chciałby mieć moc i jednocześnie trochę grosza w portfelu?
Cytat:
Napisał pała
ale jesli diesla to koniecznie tego multijeta 140KM i 6biegowego, bo tak i już :)
a naprawde malo jest tych samochodów, a jeszcze w dobrej cenie i dobrze wyposażonych to juz tym bardziej,
http://moto.allegro.pl/item114225781..._6_biegow.html
ten był w miarę fajny, ale sprzedany i tyle bajerów nie miał, ale jednak kusi mnie ta jasna skóra, tiptronik i inne bajery, poprostu lubie takie rzeczy, jak kazdy chyba..
kolega poprostu pisał iż jak kto chce autko z większym silnikiem to powinien sobie skalkulować jak mu odczuje budżet domowy odpowiednio większe spalanie.Cytat:
Napisał omegarules
szczerze polecam diesla. upór i cierpliwość doprowadzą Cię do celu :)
kolego chodzi o to, że duże samochody palą więcej czy gazy czy benzyny taka moja przypadłość, nie nawidze samochodów przerabianych na gaz i tyle każdy ma swoje zdanie na ten temat a ja mam swoje koniec i kropaCytat:
Napisał omegarules
sorka za OT