znajomy ma wzmacniacz na 270 W ;) a o mikrofonach z kompresją nie słyszałem. mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?
To jest widok strony w wersji do druku
znajomy ma wzmacniacz na 270 W ;) a o mikrofonach z kompresją nie słyszałem. mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?
kompresja czyli wzmocnienie modulacji dynamicznie regulowane, taki wzmacniacz czulosci mikrofonu, czesto wiecej daje jak zwiekszenie sily fali nosnej, szczegolnie przy modulacji AM gdzie kiepski wzmacniacz w polaczeniu z kiepskim radiem czesto powoduje przemodulowanie amplitudy i slychac cie ale tak niewyraznie ,ze nie wiadomo co mowisz a do tego zaklucasz po 10 kanalow w gore i w dol
w sensie, że jest jakiś suwak na mikrofonie czy coś ? bo w tym temacie się nie interesowałem także nie mam pojecia.
nie, to dzieje sie automatycznie
ile to kosztuje ;)?
poszukaj na allegro mikrofonu ze wzmocnieniem i kompresja a moze jeszcze z poglosem, taka zabawka naprawde powoduje, ze jest cie slychac w tym tlumie ;)
Jak Cie słuchać na 15km to sobie głowy nie zawracaj niczym więcej, co Ci da że zalecisz jeszcze dalej a nie usłyszysz odpowiedzi bo korespondenci z drugiej strony nie będą w stanie dolecieć do Ciebie ?
ja koledzy posiadam Unidena 520 i antene sirio ml-150 ,przykrecilem go do osłony bezpiecznikow przy lewej nodze :) zestaw Ok zasieg przy dobrym wietrze 7km, w zwiazku z tym ze uniden jest jakoby zakazany to zlapala mnie policja (za zawracnie na zakazie) i nie zwracali na to uwagi...
ja tam mam Alana 87 :PCytat:
Napisał mr_yagooda
sprzedaz jest zakazana a nie posiadanie, wczesniej sprzedaz byla dozwolona, wiec mogles go wlasnie wtedy kupic a prawo nie dziala wsteczCytat:
w zwiazku z tym ze uniden jest jakoby zakazany to zlapala mnie policja (za zawracnie na zakazie) i nie zwracali na to uwagi...
w sumie racja, mam dość dobry zasięg, wystarczający, więc chyba nie będę się bawił w takie rzeczy ;) no może w przyszłości.
Cytat:
Napisał mr_yagooda
Nie jest zakazany, tylko nie ma homologacji europejskiej ani CE:P Ale policjantow to specjalnie nie interesuje, nie sa od tego.. ;) Pozatym malo ktory sie zna na radiach.
Uniden pracujacy w "zerach" to dokladnie to samo co President, a wrecz moim zdaniem lepszy bo made in usa a nie chrl;)
Cytat:
Napisał Sm0kus
Phillipnes a nie usa jak już :)