Ja do swojej M32 dodawałem dwusiarczek molibdenu taki z proszku i nie widziałem żadnej różnicy.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja do swojej M32 dodawałem dwusiarczek molibdenu taki z proszku i nie widziałem żadnej różnicy.
@piotrog tak, do M32 poszedł ceramizer CB ten do skrzyń i mostów, a do AF40 poszedł ceramizer do skrzyń automatycznych.
I o ile dobrze rozumiem to zrówno Xado polecone przez kolegę liseq jak i MOS2 ma raczej działać prewencyjnie, znaczy przedłużać sprawne działanie, o tyle Ceramizer ma niwelować pewne ubytki. Dlatego, oczywiście tylko moim zdaniem i wg. mojego chłopskiego rozumu, ciężko oczekiwać spektakularnych zmian po użyciu Xado jak i MOS2 (tez używałem czasami tego z proszku, ale nie w Cromie). Ceramizer do silnika daje efekty, stosowałem tylko ten normalny, nie One Shot czy inne. Za każdym razem był efekt, największy w Marei, gdzieś tu kiedyś nawet na forum pisałem o tym.
W każdym razie moim zdaniem zarówno Xado jak i MOS2 ma inne działanie niż Ceramizer i do czego inne służy. Chętnie podejmę polemikę i może czegoś nowego się dowiem, ale na chwile obecną tak uważam.
A przy okazji zastosowałem ostatnio olej 5W30 Mannol Ceramic do Scenica. Tam ten olej zadziałał trochę jak ceramizer właśnie. Moim zdaniem bardzo dobry olej. Napisałem o tym, bo nie jest jakoś specjalnie drogi, a moim zdaniem bije na głowe sporo droższych olei. Ale znów, to tylko moje zdanie. Nie opierajcie się na tym, warto samemu poczytać, poszukać może sprawdzić. Szkoda, że nie zastosowałem tego oleju do poprzedniego mojego jeżdzidła, może nie wyciągnąłby kopyt na torze, ale wtedy chyba jeszcze nie było Mannola Ceramic. Tak czy siak, 5w40 nie dał rady na torze, zerwałem film i była draka w silniku. Fakt, olej był najtańszy jaki znalazłem z aprobatą producenta.