Powinna zgasnąć na amen :-)
To jest widok strony w wersji do druku
Powinna zgasnąć na amen :-)
Czy ktoś może sprawdzał / Turbo Pressure Display/,dla silnika z turbo.
U mnie TIP Start nie dziala r.2018 (funkcje mam aktywną). Mam fabryczny S&S więc teoretycznie
powinno to działać, przecież tak działa S&S w trakcie jazdy bez ponownego przekręcania kluczyka
samochód odpala, czy jest może jakaś dodatkowa funkcja którą trzeba uaktywnić żeby to zadziałało?
U mnie działa ale musi być wduszone sprzęgło. Mam koniec 2018 tjet z fabrycznym SS ale wyłączone na stałe alfą. Powinno u Ciebie działać.
Może dlatego że masz wyłączony S&S działa Ci Tip-Start. Ponad rok temu przerabiałem temat S&S,
nie ma problemu z jego wyłączeniem (AlfaOBD) ale po tej operacji zniknęła mi informacja GSI między
zegarami czyli wskaźnik zmiany biegów, strzałki + cyfry. Po tej operacji próba włączenia samego GSI
objawia się komunikatem, że nie można włączyć tej opcji ponieważ jest już załączona, dlatego S&S
włączyłem ponownie choć chętnie bym się tego pozbył, bo dość upierdliwe jest ciągłe jego wyłączanie :(
U mnie ze S&S włączonym odpala automatycznie. To niekoniecznie jest powiązane ze sobą.
Też tak myślę, bo jak już pisałem wcześniej, S&S po wyłączeniu silnika odpala go bez ponownego przekręcania kluczyka,
ale niestety TIP-Start nie funkcjonuje, dlatego pytałem czy nie ma innej powiązanej opcji którą trzeba by aktywować.