To jest widok strony w wersji do druku
-
Przy otwieraniu mojej szyby słyszę już jakieś niepokojące dzwieki gdy szyba dojezdza do samego dołu. Awaryjnie chce zakupić element który zazwyczaj poddaje się w TIPO. Rozumiem że jest to element z tematu czyli cały podnośnik? Podrzucicie linka gdzie znajdę odpowiednio wytrzymały?
-
Cytat:
Napisał
Talarsw
Przy otwieraniu mojej szyby słyszę już jakieś niepokojące dzwieki gdy szyba dojezdza do samego dołu. Awaryjnie chce zakupić element który zazwyczaj poddaje się w TIPO. Rozumiem że jest to element z tematu czyli cały podnośnik? Podrzucicie linka gdzie znajdę odpowiednio wytrzymały?
Rozwiązałeś problem? U mnie jest trzask jak dojeżdżam szybą do samego końca. Rozwiązanie - nie dojeżdżać szybą do samego końca 🙂
-
Miałem , podobnie , jednak po pewnym czasie zmieliło , linkę podnośnika , i mechanizm do wymiany (elektryczne szyby )
-
Na początek miło mi jest wszystkich forumowiczów przywitać.
Właśnie uszkodziła mi się linka w przednich lewych drzwiach w sedanie.
Zamówiłem w ASO podnośnik i na dzień dzisiejszy jego koszt to 830 zł.
Stary podnośnik spróbuję w późniejszym czasie zregenerować.
Mam pytanie bo przy wykręcaniu podnośnika odkręciłem o jedną śribę za dużo i zaznaczyłem ją na zdjęciu na żółto.
Nie wiem co ona trzymała.
Zauważyłem dopiero w domu na zdjęciach.
Nie wiem też co to za czujnik w połowie drzwi.
Z drugiej strony widać jakby fotokomórka która miała by patrzeć czy jest szyba zamknięta czy nie.
Jest ona dość brudna od środka.
Całe drzwi w środku są pobrudzone myślę że od mycia.
Nie umiem wstawić zdjęć.
Pozdrawiam.
Marcin.
-
Czym przykleic na nowo tą gąbkę? Rozumiem ze najpierw oczyscic ten stary klej dookola a pozniej mozna uzyc Mamuta?
-
Ja kleiłem taśma dwustronna i trzyma 5 rok