Chce wziąć wersję 8/128
To jest widok strony w wersji do druku
Chce wziąć wersję 8/128
Teraz mam dylemat
Bo znalazlem na Ali aukcje gdzie jest tablet + jednostka centralna i wiele aukcji gdzie jest sam tablet, podpowiecie która wersję wy zakładaliście?
Cztery lata temu kupiłem "Witson'a" PX5 to chińczyk ale zakupiony z polskiej dystrybucji, jest dostępny na alledrogo.
Na Aliexpres można kupić taniej ale dojdzie opłata celna i pewnie wyjdzie drożej. Radio jest dedykowane konkretnie
dla Tipo, posiada komplet okablowania i Canbus'a, tablet montowany w miejscu obecnego a jednostka w miejscu
fabrycznym czyli pod deską od strony pasażera. W moim przypadku (Tipo ver. Lounge) pełna kompatybilność, tzn
sterowanie radiem przyciskami w kierownicy, GPS na fabrycznej antenie, fabryczna kamera cofania.
Te wersje z jednostką są droższe, a z tego co patrzyłem na Ali, Wiston ma bodajże max 4gb ramu i nie wiem czy to trochę nie za mało, same tablety oferują z 8gb ale nwm jak to będzie działać z Ori jednostka, skoro np do wistona dodają 2 jednostkę
Wersja którą posiadam jest dedykowana typowo do Fiata jako zamiennik. Witson zrobił radio dokładnie 1:1 tak jak w oryginale czyli tablet
osobno i jednostkę centralną osobno ale tworzą razem nierozłączną część. Chyba nie byłeś na stronie Witson'a bo tam byś zobaczył że robi radia
do fiata również jedno częściowe czyli tablet zintegrowany z jednostką ale są one zamiennikami 5=>7".
Tak na marginesie to cieszy mnie fakt że mam radio Witson'a. Kupując go miał na pokładzie Androida 10.
W ubiegłym roku napisałem do "nich" i dostałem upgrade do ver.12. Dwa dni temu otrzymałem link
do pliku z Androidem 13. Wiecznie aktualizacji nie będzie ale póki co ...:)
Tez mam od 4 lat Witsona i działa bez problemu ale ja mam jeszcze Androida 10. Podeślesz link do pobrania Androida 13 na tego Witsona?
Nie jest demonem szybkości, Youtube i Netflix działa bez problemowo, warunkiem jest oczywiście NET.
GPS również , korzystam z Automapy. Jak na radio samochodowe dla mnie jest OK, choć zawsze możemy
powiedzieć że mogło by być lepiej :)
Dodatkowo korzystam z nakładki systemowej, którą samemu można edytować/konfigurować, to co potrzebuję
mam pod ręką bez grzebania w systemie.
Załącznik 43764
Witam. Nie mogę odpisać na maila więc piszę tu. Mam Witsona z PX5 z 2020roku. MCU sprawdzę po pracy i dam znać.
Mi wyskakiwało że wiadomość nie wysłana a to widocznie cały czas działało. Przepraszam za zamieszanie.
Dziękuję :smile: