To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
ale nie plakiem tylko czymś porządnym)
to czekam na propozycje jeśli coś przyjdzie Ci na myśl, bo w moim mniemaniu szkoda jest zbyt głęboka, by zretuszować ją tego typu środkiem (nawet porządnym).
Cytat:
Napisał
giannini
Załóż z powrotem ten klips, którym podrapałeś deskę i nie będzie widać.
Takie rozwiązanie też brałem pod uwagę ;)
Ostatecznie -jeśli problem pozostanie nadal nierozwiązany- to podjadę do tapicera i zapierdzielę całość alcantarą albo skórą (łącznie z kierownicą) i wówczas z tipo street zrobi się tipo premium i spokój.
-
A poduszka pasazera bedzie pelnic role ozdobną bo nie wystrzeli. A całość będzie pasować jak siodło do świni Dołóż tam cokolwiek jakieś zegary booster itp. W ciul tego i u nas i u chińczyków. Ale dziwi mnie ta faktura ja takiej nie mam.
-
Ja też nie mam. Kolego jozefinek jak będziesz miał chwilę wrzuć zdjęcie tego kokpitu bo jestem ciekawy jak to wygląda z tą fakturą.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
jozefinek
to czekam na propozycje jeśli coś przyjdzie Ci na myśl, bo w moim mniemaniu szkoda jest zbyt głęboka, by zretuszować ją tego typu środkiem (nawet porządnym).
Takie rozwiązanie też brałem pod uwagę ;)
Ostatecznie -jeśli problem pozostanie nadal nierozwiązany- to podjadę do tapicera i zapierdzielę całość alcantarą albo skórą (łącznie z kierownicą) i wówczas z tipo street zrobi się tipo premium i spokój.
Na kokpicie jest tyle łączeń wypukłości itp... Spieprzą Ci to będzie odłazić wydasz kasę i dopiero będziesz wk...iony. Masz nowe auto po co to zaklejać, co zrobisz z odpryskiem lakieru całe auto pomalujesz jak ci kamień uderzy na drodze.
-
Jak juz masz demontowac kokpit do tapicera to wez sobie kup nowy i po problemie haha
https://sklep.akuki.pl/pl/p/DESKA-KO...IPO-2015R-/795
-
Dziękuję Panowie za udział w temacie.
Póki samochód na gwarancji nie będę podejmował żadnych inwazyjnych działań. Jednocześnie będzie to dla mnie czas, bym przekonał się na ile zaistniałe uszkodzenia są dla mnie denerwujące. Jeśli po okresie gwarancyjnym okaże się, że nauczę się z nimi żyć, to wsadzę LPG i dalej będę się cieszył jeszcze tańszą eksploatacją. Jeśli jednak moja nerwica natręctw zeżre mnie od środka i będę jednak musiał coś z tymi uszkodzeniami zrobić, to na pewno napiszę o tym oczekując dalszych Waszych porad, bo bez względu na to czy są mniej lub bardziej merytoryczne czy z uśmiechem, to jednak wszystkie dla mnie cenne i dlatego z góry dzięki za Wasz wkład. Póki co dziś odebrałem stały dowód rejestracyjny i to co na wstępie cieszy, że kolejne badanie techniczne mam w 2022roku więc jeździć, lać paliwo i taki stan świadomości musi cieszyć.
Pozdrawiam
-
No i super.
Śmigaj i ciesz się nowym autkiem i tym że nie masz takich problemów jak w temacie poniżej " przybliżone koszta naprawy".
-
Nerwica natręctw - dobrze nazwane ;-). Daj wieksze zdjecie tego kokpitu.
-
Strach sie bać co bedziesz kombinowac jak ci sie wgniecie i/lub porysuje ta blaszka od tatry maskująca poduchę na kierownicy 😅😉
-
1 załącznik(i)
Witajcie.
Zgodnie z prośbą przesyłam inne zdjęcie ukazujące strukturę kokpitu.
Z daleka widać gładką powłokę, ale przy powiększeniu widać, że struktura ma wzorki.
Załącznik 37524
-
Jaką masz wersję Tipo?
W lounge 2018 mam inną
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
W wersji tipo tipo byl twardy kokpit ale nie pamietam jaka struktura. Od popa w gore jest miekkie i design a´la polonez RM 1988 ;-), a tu chyba bardziej matizem zalatuje. A ten miekki kokpit to nic innego tylko na ten twardy naklejona pianka i okleina.
-
1 załącznik(i)
Mam wersję street, alusy w czerni, do tego w standardzie LEDY do dziennej i inne czarne wstawki. Sterowanie wentylacją też chyba jakieś inne niż w standardzie, bo nie mam tego przesuwaka przy zamykaniu obiegu, ale wszystko przyciskami. Dołączam kolejne foto do wglądu.Załącznik 37525 Wziąłem co było w wyprzedaży rocznika i z dużym upustem więc nie grymasiłem co do wersji czy wyposażenia. Pozdrawiam
-
To jest deska jak w Tipo Tipo mam taką samą ,a gdzie jest AUX ?
-
Cytat:
Napisał
Marcinadas
,a gdzie jest AUX ?
Nie ma. Ponieważ -jak pisałem- wziąłem z dużym upustem z wyprzedaży rocznika, to pracownicy salonu chcieli sobie jakoś zrekompensować straty i zapierdzielili ;)
-
Ale za to masz pewnie bluetooth