-> jacekviola Proszę pokaż mi modele, gdzie ten problem nie występuje. Oglądam setki filmików z kamerek na YT i praktycznie wszędzie ten problem jest, choć w różnym nasileniu.
To jest widok strony w wersji do druku
-> jacekviola Proszę pokaż mi modele, gdzie ten problem nie występuje. Oglądam setki filmików z kamerek na YT i praktycznie wszędzie ten problem jest, choć w różnym nasileniu.
Dzisiaj zakupiłem 70mai A800
https://pl.aliexpress.com/item/40013...archweb201603_
Najnowszy model i ma zaje****e recenzje. Kamerka do tyłu też się przyda :D
Jak przyjdzie z czajna to coś dodam więcej.
Na razie jestem podjarany i teraz tylko czkać.. kilka tygodni :rolleyes:
oczywisćie, efekt odbicia swiatla występuje we wszystkich w mniejszym lub wiekszym stopniu. Problem polega na tym że w modelach z kiepską optyką robi się po prostu biała plama a w lepszych dość szybko efekt jest redukowany i widać numery.
No wiem jak to wyjasnic albo pokazac - zresztą - wisi mi to. Nie wiem co tam ogladasz na YT (chociaz akurat na nagraniach ze strony widerejestratory24 widac poównanie jakosci roznych modeli) ale ja UŻYWAŁEM róznych modeli i wiem ze bywa w jednych lepiej a w innych gorzej.
peace&love
Ja mam Mikavi PQ4 w wersji Dual. Zakup dość świeży, bo miesiąc temu. Z największych zalet poza obrazem to tryb parkingowy w 3 opcjach i adapter Acc w zestawie, do tego kondensator zamiast jakiejś słabej baterii. W końcu ktoś pomyślał i nie muszę się bawić w obejścia czy powerbanki.
Ja ostatnio zakupilem 70mai A 800 z kamerą dodatkową z tyłu. Jakość nagrania naprawdę dobra. Tylna wiadomo, rewelacji nie ma ale źle też nie jest.
Mam dwie:
VIOFO A119 chyba v2
70mai Smart Dash Cam Pro
obie z GPS.
Pierwszą polecam. Wersja V3 pewnie jeszcze lepsza. Druga - 70mail przereklamowana, nie kupiłbym drugi raz.
Posiadam Xiaomi Ultra Dash. Dobry wybór, tylko ma swoje lata. Obecnie zastanawiam się nad A800 (tył + przód) po wczorajszej kolizji jak mnie gość najechał ;/ Jednak z tyłu też warto mieć nagranie.
Viovo WR1 - mam i też polecam.
VIOFO A119 i A129 (przód i tył) maja doskonały stosunek ceny do jakości, bo cena nie powala a jakością prawie dorównuje najlepszym 2 i 3x droższym niejednokrotnie, zwłaszcza jak się kupi na dalekim wschodzie...
70 mai z ALI :) bajka
Dziś w Wojnach Samochodowych gość montowal do Peugeota fajny zestaw cena około 300 zł. Kamera cofania plus videorejestrator w lusterku .Może by założył coś takiego....🤔
Coś polecacie ?
Kamera Elebest z Ali podłączona przez USB do radia-chińczyka.Działa. Wszystkie funkcje po aktualizacji oprogramowania(ADAS...)
https://pl.aliexpress.com/item/10000...archweb201603_
Niedawno pozyskałem Navitel MR150 NV.
Mam mieszane uczucia. Kamera dobra, w dzień bez zastrzeżeń, w nocy też dobrze (NV = Night Vision), ale:
1. Mocowadła na lusterko do tipo nie pasują - da się zamocować, ale z bardzo dużą siłą. Dałem radę, ale chyba przez to obraz jest lekko zniekształcony;
2. Panelik z przyciskami drga. Nie dość, że zakłóca nagrania to po prostu jest wkurzający;
3. Nie ma możliwości przestawienia lusterka przeciw olśniewaniu z tyłu. Jest lekko przyciemnione, ale w połączeniu ze zjawiskiem z punktu 1 w warunkach nocnych nie można mu ufać.
Kamery tylnej do tego jeszcze nie montowałem. Mam z poprzedniej kamery, ale wymaga wpięcia się we wsteczny.