To jest widok strony w wersji do druku
-
Też mam viakena ale sie nie udało, wlaczylem wtedy jeszcze kilka opcji (domykanie szyb...) ale potem je wyłączyłem. Miałem też przypiety fotelik z tyłu a nie widziałem że to ma wpływ. Ogólnie ostatnio też próbowałem to naprawić po aktualizacji alfy . Ale cały czas bład systemu multimedialnego...
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
juri
u mnie nie działa, bajt 60 początkowo 04 zmieniony na 0D, nie gasną ledy przy kierunkach, jedynie jest błąd w body computer "błąd czujnika zmierzchu świateł"
mój to tipo sw 11,2017r, lounge[bez pakietów], przeciwmgielne, brak czujnika zmierzchu,
U mnie to samo Lounge luty 2017r + Navi+Dab+Kamera cofania. Nie ma czujnika zmierzchu, po zmianie 60 bajtu na 0D jest błąd w Body czujnika zmierzchu/deszczu.
-
Moje małe śledztwo mówi że w lampach z led DRL drop out nie będzie działać. Jest jedna przetwornica na dwa reflektory. I fabrycznie jeden przewód informujący przetwornicę ( a raczej obie na raz w jednej obudowie) że ma przyciemnić ledy. Więc bez hardwareowej kombinacji nie ma takiej opcji.
-
Panowie czy w tipo można wyłączyć światła pozycyjne z tyłu gdy świecą dzienne Ledy? Jeśli tak to w jaki sposób ?
-
mały01 nie znalazłem takiej opcji aby wyłączyć tylne pozycyjne.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
mały01 nie znalazłem takiej opcji aby wyłączyć tylne pozycyjne.
Witam a jak zmienić region rynku z którego jest auto ? Moje jest z Francji i pałą mi się tylne pozycje a polskie palą się tylko przednie dzienne, może w zmianie regionu są przypisane ustawienia do danego kraju i przepisów w nim obowiązujących?
-
Cytat:
Napisał
mały01
Witam a jak zmienić region rynku z którego jest auto ? Moje jest z Francji i pałą mi się tylne pozycje a polskie palą się tylko przednie dzienne, może w zmianie regionu są przypisane ustawienia do danego kraju i przepisów w nim obowiązujących?
Ja mam krajówkę i również z tyłu świecą się pozycyjne podczas jazdy na dziennych, dla mnie to plus i w żaden sposób mi nie przeszkadza póki co 80kkm i żadna żarówka się z tyłu nie przepaliła z tego tytułu.
-
Cytat:
Napisał
steyr
dla mnie to plus.
dla mnie też plus. Szczególnie w przypadku gdy nie ma sie czujnika zmierzchu. Dodatkowo jest lepsza widoczność na autostradzie ;)
-
Cytat:
Napisał
mały01
polskie palą się tylko przednie dzienne
Kto tak ci powiedział?
W Polsce też tylne pozycyjne się świeca wraz z dziennymi z przodu.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
W Polsce też tylne pozycyjne się świeca wraz z dziennymi z przodu.
Święte słowo. W żadnym aucie typu fiat nie zauważyłem aby tylko przód się świecił (mowa o tipo oczywiście) nowe w salonie też "tyłkiem świecą". sprawdzone w styczniu w salonie okolicznym koło mnie....
-
To jest na pewno duży plus jeśli chodzi o światła z tyłu. Bezpieczeństwo nasze jest większe. Używam już 3 lata tipolota i nie wymienialem żadnej żarówki, chociaż korci mnie by z przodu dać Osram albo Philips.
-
Witam dziękuję za odpowiedz. Chodziło mi o auta sprzedawane na naszym rynku w których palą się tylko przednie Ledy.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Używam już 3 lata tipolota i nie wymienialem żadnej żarówki, chociaż korci mnie by z przodu dać Osram albo Philips.
No to powiem Ci, ze ja kilka dni po zakupie wymieniłem żarówki z przodu i fabrycznie na mijania były osram h7 a na długich philips h7...
Jakże zmieniać nie trzeba, bo jest i to i to...
Aha, ja mam lampy z ledami, w tych bez led są inne typy żarówek...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
mały01
Chodziło mi o auta sprzedawane na naszym rynku w których palą się tylko przednie Ledy.
Czyli wszystko poza fiatem :-)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Czyli wszystko poza fiatem :-)
Poza Tipo, bo reszta FIAT-ów ma na szczęście normalnie. Jak już pisałem, zrobili w Tipo z oszczędności, bo nie ma w nim przełącznika z pozycją do włączenia świateł pozycyjnych, co za tym idzie nie można włączyć pozycyjnych przy włączonym zapłonie. Stąd zostawili ciągle włączone pozycje z tyłu.
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
To jest na pewno duży plus jeśli chodzi o światła z tyłu. Bezpieczeństwo nasze jest większe.
To właściciele Tipo we mgle, deszczu itd są usprawiedliwieni, bo tył świeci, a widząc na drogach znakomita większość Tipolotów pomyka wtedy na DRL... Jak ma być normalnie, skoro milicja też wtedy na dziennych jeździ? Bezpieczeństwo w słoneczny dzień, gdy wtedy praktycznie tych żaróweczek nie widać, a ślepy nawet samochód od tyłu zobaczy, ale ok, niech Ci będzie, jeżeli lepiej się z tym czujesz. Ja z niepalącymi się z tyłu pozycjami przy aktywnych DRL problemu nie mam, gdy trzeba sięgam do przełącznika, gdy warunki tego wymagają (przypominając "zmierzchowy" na śnieg, mgłę, deszcz itd. nie reaguje, jak swoją drogą nazwa wskazuje).
-
I znowu gównoburza... A niech się świecą nawet w słoneczny dzień... oślepia to kogoś czy jak... no chyba, że ktoś nie ma co z rękami zrobić i tak jak Krowka1978 musi zawsze coś przełączać, majstrować i gmerać... ;-) Chyba za mało awarii w tym samochodzie i sobie ludzie szukają tematów...:tongue
Bez obrazy... żart taki ;-)