To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Hak do Tipo sedan -
1 załącznik(i)
Ja mogę podsumować moje prawie 2 lata z hakiem Auto-Hak Słupsk - automat wertykalny. Super sprawa, mechanizm holenderski (tam prawie każde auto ma hak i duzo firm holenderskich w tym się specjalizuje), tylko rama haka produkowana w Polsce. Używam sporo, wyłącznie do platformy rowerowej, w lecie praktycznie przynajmniej 1x/tydz. + wszystkie wyjazdy/długie weekendy. Zużycia nie widać, mechanizm montażowy działa płynnie, wysoka estetyka bo po odpięciu nie widać że auto z hakiem. Wiązka dedykowana 13 pin, 7 -ki bym nie zakładał bo to nie te czasy, a oszczędność żadna.
Załącznik 38056
-
Od dwóch lat używam Steinhof w sedanie do platformy na 4 rowery .Przyzwoita Polska marka .
-
Proszę Was o informację który z haków które montowaliście pasuje bez zadnego przerabiania otworów do sedana . Interesuje mnie AUTOHAK, STEINHOF I BRINK . Postanowiłem ze sprobuje sam założyć, wiec musi być łatwo [emoji6] ,wiązkę wezmę dedykowaną 13 pin.
Dziękuję za pomoc.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
Na bank pasował Auto-hak Słupsk plus automat wypinany producent Holenderski
-
Cytat:
Napisał
66pawel
Na bank pasował Auto-hak Słupsk plus automat wypinany producent Holenderski
Dzięki za odpowiedź, znalazłem teraz Twoją fotorelacja z montażu w innym temacie, super. Powiedz , bez tej Twojej dodatkowej wiązki , to montaż samej tej dedykowanej to tylko wpięcie gdzieś w bagażniku w okolicy bezpieczników czy dalej trzeba ciągnąć ? I czy to jest plug & play ?
A i jak z demontażem zderzaka ?
-
Uuu znalazłem reszte Twoich zdjęć w temacie o SW i juz się trochę zląkłem...
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
Cześć, kupiłem hak Steinhoff (https://allegro.pl/oferta/hak-holown...ODM0YTM4MTQ%3D) z dedykowaną wiązką do Fiata Tipo sedan (https://allegro.pl/oferta/wiazka-hak...ZTQ4OGFhNWQ%3D)
Ciekawa sprawa - w wiązce są inne kolory niż w załączonej instrukcji. W kostkach w aucie (po liftingu) też zmienione są kolory przewodów. Ale podłączyłem na zasadzie długie przewody na prawą stronę, krótkie na lewą itp. Efekt - brak stopu i wstecznego.
Po rozmowie z technikiem stwierdzono uszkodzenie modułu. Firma błyskawicznie przysłała mi nowy moduł, ale nadal jest to samo. Pozycje, kierunki i p.mgielne działają ok. W aucie jest stop i wsteczny, a w przyczepie nie ma. Nie ma znaczenia, czy podłączam przyczepę z 13 - pin czy 7 - pin. Mieliście podobny problem? Jak sobie z nim poradzić?