Dziękuję Panowie za pokierowanie. W weekend majowy wymię ten czujnik. Koszt oryginalnego czujnika 55zł.
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Dziękuję Panowie za pokierowanie. W weekend majowy wymię ten czujnik. Koszt oryginalnego czujnika 55zł.
Pozdrawiam
U mojej żony tez ostatnio padł. Wymiana w ASO ok 250zł z robocizną na zamienniku (chyba z Punto).
Oryginał był za ponad 600zł.
To u mnie od wczoraj taka sama sytuacja (pokazuje "--" czasami przy dłuższej jeździe się załączy ale raczej żadko), czy to definitywnie czujnik ? Czy coś na stykach ? Przez to że nie mam temperatury zewnętrznej climatronic nie za bardzo chce dogrzewać. Ciężko pewnie będize zrobić przed świętami.
Każdy po kolei (w tym ja), liczył, że to styki. Finalnie trzeba wymienić czujnik. Ja zrobiłem to sam, więc koszty minimalne. Mimo, że podobno pomiar z tego czujnika nie wpływa na pracę klimatyzacji, u mnie również odczułem, że jednak ma.
Kupuj czujnik i za poradami z YT działaj sam :)
Dzięki, a ma ktoś może numer oryginalnej części tego czujnika ? W ASO w Warszawie mówią że całe lusterko trzeba zmieniać i że nie widzą nigdzie tej części oddzielnie. A na informację że znajomi robili w innym ASO sam czujnik dostałem odpowiedź żebym sobie tam jechał. Chętnie bym do nich zadzwonił i ich uświadomił.
Pisaliśmy o tym w innym wątku:
https://fiatklubpolska.pl/500x-533/k...6/2#post399890
Załącznik 42467
Mnie też to dopadło 😁
W moim nadal fabryczny 😀
Jakby ktoś potrzebował to nowy czujnik wskazywał:
przy temp. 23 st.C - 10,5 kOhm
20 st.C - 12,5 kOhm
17 st.C - 14,7 kOhm
10 st.C - 20,2 kOhm
W Tipo przestał pokazywać mi temperaturę. Zgodnie ze wskazówkami kupiłem termistor 10 k.ohma za 1.5zł i utopiłem na żywicy w pipku pod lusterkiem. Jest git. Pokazuje tyle ile ma pokazywać. Dzięx za wskazówki. Stówa została w kieszeni.