To jest widok strony w wersji do druku
-
Tak, poszło. Przeczytałem cały wątek na włoskim forum i data âkwiecień 2017â w kontekście produkcji samochodu i CarPlay padła tylko w kontekście tego, że od tej daty CarPlay w teorii był już domyślnie włączony. Nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby aktywować go na samochodach wyprodukowanych później (ale z jakiegoś powodu nie posiadających aktywnego CarPlay).
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Carplay/AAto trzeba conajmniej Uconnect 7 cali? Na 5 cali nie da rady? ;)
Ja na swoim radiu uconnect 5" nav, ustawiłem te bajty tak jak dla 7", ale nic się nie zmieniło.
Mam prośbę, ktoś jest na forum kto ma radio 5" i usługę live? Chciałbym od takiej osoby z auta zgrać konfigurację proxi, bo moze mozna w radiu 5" uruchomić usługę live.
-
Dzięki, zatem musze wysupłać pare złotych i czytać forum co kupić :-)
-
A więc tak z pomocą kolegi craqs odpaliliśmy AA u mnie, radio U7 z Navi, Dab i UL auto z lutego 2017. U mnie org. była konfiguracja Proxi składająca się z 160bajtów, zmiana odpowiednich bajtów i dokończenie procedury powodowała występowanie błędu i brak możliwości dokończenia procedury. Dopiero zmiana konfiguracji wsadu z 160bajtów na 235 bajty z zmianą odpowiednich pozycji jak w tutoriale spowodowała pomyślne zakończenie całej procedury.
-
Kurde, zmieniłem bajt 157 na 01 reszta była ok i nie przechodzi mi zapisu do modułu poduszek. Miga licznik. Co zrobiłem nie tak. 2 razy próbowałem, próbować jeszcze? Czy coś nie tak robię...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Car play działa... ale te poduszki nie dają mi spokoju i ten migający licznik...
Komunikat błędu: żądanie spoza zakresu
-
Jak edytujesz plik proxi to ile masz tam wszystkich bajtów ?
Jak uzupełnisz zerami do końca aby plik miał 235 bajtów to błędu nie będzie. Podobno wystarczy aby plik miał już 164 bajty.
-
Plik miał 235 bajtów, nie musiałem uzupełniać. 235 bajt był nawet na 80 ustawiony
-
a jakim interfejsem to robisz ?
-
Vscan stn1170 elm327 v3 od viakena
O ten Zobacz ofertę: STN1170 ELM327 v3 Diagnoza OBD2 MS-CAN Ford polski https://allegro.pl/oferta/stn1170-el...ski-7551505668
-
i ustawiłeś go w MES jako OBDLink USB/Bluetooth ?
A zmniejsz plik proxi do 164 bajtów ?
Ogólnie taki błąd to właśnie albo za długi plik proxi albo za krótki.
-
Ok, ale co wtedy z bajtem 235 co ma być na 80 ustawiony? Jutro wieczorem wracam do tematu.
Porównam jeszcze plik z auta z kopią co zrobiłem przed grzebaniem, może coś mi umyka... jakaś cyferka lub coś...
-
-
Tak, już był na 01 ustawiony.
-
Po skróceniu do 164 tez nie idzie węzeł poduszek.
Przywróciłem pierwotna konfiguracje i tez węzeł nie poszedł ale po ponownym połączeniu pokazał ze konfiguracja ok i licznik nie miga. Jak tylko zmieniam 157 bit na 01 to nie idzie węzeł poduszek i miga licznik. AA działa.
Po ponownym powrocie do początkowej konfiguracji udała się zmienić 109 bit światła dzienne z a5 na b5 i mimo ze przy osiowanie wywalił błąd welza tych poduszek to licznik nie miga a pozycja w ustawienia jest do świateł.
Macie pomysł jak wlaczyc ten 157 bit i przejść osiowanie. Próbowałem ustawienia interfejsu na obdlink o który pytał JTN jak i na elma 327 1.4b itp oba z prędkością 38400. Na obu się łączy i działa z tym samym efektem...
Aha, może być ważne jak wklejałem pierwotna konfiguracje sprzed zmian to miałem komunikat, ze dane identyfikacyjne zostały zmienione. Czy to możliwe, ze tym bajtem 157 zmieniam jakieś dane identyfikacyjne auta i on to weryfikuje z czymś, może z vinem i temu nie idzie? Już pomysłów mi brakuje na teorie spiskowe... a spodobał mi się ten AA, w moim przypadku CP...
No to mała korekta, po zmianie 109 bitu z a5 na b5 licznik nie miga, pozycja do świateł jest ale po połączeniu się interfejsem mes pokazuje ze węzeł poduszek jest nie ok... :-(
Może to przez to ze moje auto z lipca 2017?
-
Jeszcze spróbuj wybrać w Mes-ie interfejs ELM 327 High Speed.