To jest widok strony w wersji do druku
-
w książce serwisowej jest wszystko napisane.
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Zawsze mi powtarzano w aso że gwarancja nie idzie od nowa na wymienioną część. W salonie fiata to słyszałem i w hyundaiu. tyle mogę w temacie napisać.....
Wystarczy zadzwonic do uokik.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
jacek2
Zawsze mi powtarzano w aso że gwarancja nie idzie od nowa na wymienioną część. W salonie fiata to słyszałem i w hyundaiu. tyle mogę w temacie napisać.....
Mylisz sie, jezeli czesc jest nowa to idzie gwarancja od nowa.
-
Mylisz się, warunki gwarancji ustala gwarant, a nie ustawa. Jeżeli pisze że na samochód (jako cały produkt) obowiązuje 24 miesiące gwarancji, to nawet jeżeli wymienią Ci konkretny podzespół dzień przed końcem gwarancji, to jest dzień gwarancji.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Mylisz się, warunki gwarancji ustala gwarant, a nie ustawa. Jeżeli pisze że na samochód (jako cały produkt) obowiązuje 24 miesiące gwarancji, to nawet jeżeli wymienią Ci konkretny podzespół dzień przed końcem gwarancji, to jest dzień gwarancji.
Tak właśnie mi to tłumaczono.....
-
Cytat:
Napisał
giannini
Dlatego korzystniej wychodzi sie jezeli nie korzystamy z gwarancji a rękojmi :P gwarant jezeli sprzedaje towar w UE to musi robić to zgodnie z prawem obowiazujacym.
-
Z tego co mi w ASO mowili to nie idzie od nowa :(
-
Cytat:
Napisał
Redzio
Z tego co mi w ASO mowili to nie idzie od nowa :(
W ASO mowili haha oni sobie pier*olić mogą a przepisy są i MAJĄ się ich trzymać
https://www.legalniewsieci.pl/aktual...minu-gwarancji
-
Ja pierdzielę, w książce gwarancyjnej wszystko jest, w tym odwołanie do odpowiednich przepisów prawa. Od czytania oczy Wam krwawią, a od słuchania bzdur z ASO uszy już nie? Po raz któryś się powtórzę. Na wymienione elementy gwarancja idzie od nowa:!: Totalna ignorancja w znajomości swoich praw:!:
-
Cytat:
Napisał
tko17
Było się postawić że auto niesprawne i zostaje w serwisie a tobie przysługuje zastępcze.
A kto da Ci auto zastępcze. Jak dojechałeś na kołach do serwisu to możesz pocałować koguta w .... ewentualnie odpłatne wypożyczenie. Wydanie auta zastępczego na czas naprawy to tylko dobra wola serwisu. Serwis ma na naprawę 2 tygodnie a w "skomplikowanych wypadkach" więcej i co mi pan zrobisz tak napisano w warunkach gwarancji.