To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Chłop zapytał o zamykany wlew. Czy jest opcja itd. Wy wyśmiewacie.
Mój pierwszy post w tym wątku (ten z kłódką Jasia Fasoli) był żartobliwą odpowiedzią, że nie dysponujemy sensownym rozwiązaniem tego problemu, ale jak widać niektórzy nie zrozumieli i robią focha :mrgreen:
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Z przyjemnością przejeżdżając nasram Ci do środka, wsypię resztki z tokarki do wlewu. Ot tak.
Na ludzi z takimi zapędami to potrzeba co najmniej wściekłego rottweilera w aucie a nie jakiejś śmiesznej klapki z kluczykiem ;-)
-
Ale ukradli już komuś paliwo albo nasrali do baku czy to fobia jakaś? Jak np stawianie 2 metrowych płotów wkoło chałupy albo powszechne zakładanie tych śmiesznych żółtych blokad na kierownice z dekadę temu do różnych matizów itp.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ale ukradli już komuś paliwo albo nasrali do baku czy to fobia jakaś? Jak np stawianie 2 metrowych płotów wkoło chałupy albo powszechne zakładanie tych śmiesznych żółtych blokad na kierownice z dekadę temu do różnych matizów itp.
Może klubowiczowi z tematu poniżej tzw 'Życzliwy' mógł coś dosypać :confused:
https://fiatklubpolska.pl/silniki-be...m-tylko-43973/
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ale ukradli już komuś paliwo albo nasrali do baku czy to fobia jakaś?
Zapewne jakbyś przeczytał pierwszy post zamiast "wszystko co Fiat to och i ach" pewnie byś teraz nie pytał.
-
No że komuś srają do baku bo w gazecie pisało. Dlatego pytam. Ale teraz kolejne pytanie: zdecydowana wiekszosc aut ma zamkniecia (poza niedobrym fiatem, fordem i moze czyms jeszcze. To wsypuja tylko tych czy wszystkich. Bo jak wszystkich to na ch... zamki
-
Ale do czego dążysz, bo teraz nie kumam?
Koleś wleciał zapytał czy jest opcja, ktoś coś wie, bo u niego dosypują. Bohaterowie forum po kolei wypowiedzieli swoje mądrości (chronologicznie):-
- zrób se patent na "Jasia Fasole"
- po co zamykana klapka skoro plastik, więc i tak wyrwą
- paliwa teraz nie kradną
- w Fieście też tak jest
- kolega malucha w ogóle przez kilka lat nie zamykał i nic się nie stało
- nikomu z forum nic nie wsypano/nie wlano więc problem nie istnieje
- Tobie pasuje, bo jak wysiadasz z auta to go odruchowo zamykasz - więc nie byłbyś w stanie zatankować (gratuluję, straszna udręka musi być w innych autach)
- Taksówkarze to znienawidzony margines społeczny
Ujma dla honoru i przez gardło nie przejdzie, że faktycznie powielony (od innego producenta) GŁUPI schemat (Capless+brak blokady klapki), bo to Fiat.
Znowu nic konstruktywnego nie napisane. Znowu kupoburza. Nikt nic nie podpowiedział konkretnego facetowi.
I teraz dalej brniesz. Chcąc udowodnić... nie wiem co? Chociaż znając Ciebie zaraz się dowiemy ponownie, że Volvo gorsze od Tipo, hail T-Jet, nigdy Dacia, w Oplu problemu by nie było, bo już dawno by tłoki pękły lub skrzynia się wysypała itd.itp - bo w temacie.
Mi tam nigdy z auta nic nie ukradli. Aczkolwiek uważam się na człowieka na tyle świadomego, że jestem w stanie dostrzec wady i powiedzieć o nich NAWET JEŚLI DOTYCZĄ MOJEGO AUTA. Niestety niektórzy nie dość, że nie mają nic ciekawego do powiedzenia to ból 4 liter nie da im przejść obok tematu obojętnie.
Pozdrawiam.
-
Właśnie od tego jest forum. Forumowi guru wylewają swe mądrości i każdy jest przekonany o słuszności swych teorii. O ja właśnie też to teraz zrob iłem. Odpowiedz jest prosta gdyby gość o tym nie chciał pogadać to zadzwoniłby do serwisu albo wszedł na epera i spytał o taki korek. Większość tematów wygląda podobnie.
-
Wady tego auta znam. Jest ich kilka może naście ale nie jest to korek. Ludzie przyzwyczajają się do różnych głupot i potem im tego brakuje.
powinien być jeszcze korek do wydechu bo ktoś może złośliwie zatkać i wentyle na szyfr bo ktoś może spuścić powietrze.
Ale jeśli komuś to pomoże to podobno w części renegade blokada jest w tak jak w tipo.
Więc jak ktoś bardzo chce mieć niech poszuka tego rozwiązania do przeszczepu podłączy pod centralny i z głowy.
Plus korka typowo na kluczyk jest taki - dla zapominalskich dobrze jest go mieć. Nie zostawisz w stacyjce przy tankowaniu nikt auta nie łatwo ukradnie itp.
Mi akurat potrzebny nie jest.
Podobnie jak inne dysze spryskiwaczy itp.
A w volvo jest osobny guzik (nie otwiera się z centralnym) a pod nim korek do odkręcania(czyli najgorszy układ z możliwych). Podjeżdżam na shella proszę o tankowanie bo na wielu leją sami i idę do kasy. O guziku nie pamiętam (taki mam odruch bo się wygodny zrobiłem że jest otwarte) i koleś mi puka w szybę że nie ma jak zatankować. Jestem za mało zdyscyplinowany.
Reasumując mając te rozwiązania do wyboru wybieram fiatowskie. Może jak ktoś mieszka w cygańskiej dzielnicy w Bytomiu potrzebują innego.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Wady tego auta znam. Jest ich kilka może naście ale nie jest to korek. Ludzie przyzwyczajają się do różnych głupot i potem im tego brakuje.
powinien być jeszcze korek do wydechu bo ktoś może złośliwie zatkać i wentyle na szyfr bo ktoś może spuścić powietrze.
Ale jeśli komuś to pomoże to podobno w części renegade blokada jest w tak jak w tipo.
Więc jak ktoś bardzo chce mieć niech poszuka tego rozwiązania do przeszczepu podłączy pod centralny i z głowy.
Plus korka typowo na kluczyk jest taki - dla zapominalskich dobrze jest go mieć. Nie zostawisz w stacyjce przy tankowaniu nikt auta nie łatwo ukradnie itp.
Mi akurat potrzebny nie jest.
Podobnie jak inne dysze spryskiwaczy itp.
A w volvo jest osobny guzik (nie otwiera się z centralnym) a pod nim korek do odkręcania(czyli najgorszy układ z możliwych). Podjeżdżam na shella proszę o tankowanie bo na wielu leją sami i idę do kasy. O guziku nie pamiętam (taki mam odruch bo się wygodny zrobiłem że jest otwarte) i koleś mi puka w szybę że nie ma jak zatankować. Jestem za mało zdyscyplinowany.
Reasumując mając te rozwiązania do wyboru wybieram fiatowskie. Może jak ktoś mieszka w cygańskiej dzielnicy w Bytomiu potrzebują innego.
AMMMEN ! :smile: aLE Ż SIE NA POCIŁ bo mnie by się nie chciało tyla pisać :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Morał z tego ? śmigamy i nie narzekamy :autko:[-X:yahoo:
-
Padło proste pytanie. Odpowiedzi mnie zaskoczyły. Spodziewałem się rzeczowych odpowiedzi. Dziękuje za zainteresowanie i przedstawienie poziomu inteligencji!!!
-
Cytat:
Napisał
mirej
Padło proste pytanie. Odpowiedzi mnie zaskoczyły. Spodziewałem się rzeczowych odpowiedzi. Dziękuje za zainteresowanie i przedstawienie poziomu inteligencji!!!
Przecież dostałeś odpowiedź wraz z wyczerpującą analizą problemu, więc po co te złośliwości? :mrgreen:
-
https://www.petrolcaps.co.uk/2877/fi...rsion-fuel-cap
Funkcja tego fabrycznego wlewu jest tez taka żeby nie pomylić paliw
-
Niektórzy forumowicze powinni odwiedzić podane pod linkiem okolice, Piękne krajobrazy, a najwięcej frajdy może sprawić powrót do domu :-)))
https://dziennikzachodni.pl/wojt-raj...4918#motofakty
-
Co za ludzie.. Kilka razy w roku jeżdżę w Beskid Żywiecki - koło tych miejscowosci - i nie wiedziałem że ktoś takie numery odwala:-(
-
To ja ponownie zapytam: skoro dolewali/dosypywali "nieznanej substancji" a większość z aut jakie jeżdżą ma zamykane wlewy to jak to robili? Albo inaczej: jaka to dla nich jest bariera skoro się udawało ?