Lepiej zostaw, bo jeszcze będziesz wracał :tongue
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
masz może schematy tylnego oświetlenia? Zastanawiam się w jaki sposób dołożyć tylne przeciwmgielne. Czy trzeba ciągnąć dodatkowy przewód czy może wiązka jest taka sama w wersji USA i EU?
Czy ewentualnie można zaadaptować włącznik europejski i aktywować diodę na desce rozdzielczej?
Hey możesz mi napisać dokładniej skąd prowadziłeś przewody. Mam taka sama sytuacje lecz auto europejskie > po zmianie na xenony nie ma długich ( po włączeniu całkiem xenon gaśnie).
Mam stara pociętą wiązkę i widzę brak jednego przewodu
Jeżeli o ksenony w europejskim chodzi, to było wiele razy, ale trzeba chcieć czytać. H4 i ksenony są 1-1, tylko konfigurację w body trzeba zmienić. Jeżeli ksenon gaśnie na długich to ładnie musi być przegrzebane, bo inne objawy są po zmianie bez ustawień w body - jak dobrze pamiętam migoczą.
H4, i wszystko jasne - wczoraj zakręciłem się. Dobrze, że gaśnie, bo są w Body H4, a przy długich żarnik od H4 krótkich jest wyłączany. Po zmianie w Body na ksenony musi zadziałać poprawnie.
Ok dodam od siebie że jeśli komuś brakuje przewodu na pinie nr 8 ( wtyczka od lamp kolor brąz) to długie nie zadziałają wcale - należu na tym pinie podać masę, a następnie konfiguracja w body :)