Tani badziew Fiata, sam jeżdżę Tipo, to mam jakieś doświadczenie, co to za "samochody".
To jest widok strony w wersji do druku
Tani badziew Fiata, sam jeżdżę Tipo, to mam jakieś doświadczenie, co to za "samochody".
to po co kupowałeś fiata?
No, przecież nie dlatego, żeby mieć "dobry" samochód. Bo to tani badziew do jeżdżenia za grosze.
to nie marudz teraz :), sprzedaj fiata kup wv z nieudanym TSI to zobaczysz co to znaczy zły silnik , a za grosze to siew jezdzi PRIUSEM na gaz,:lol::cool:
A ile pali Prius na gaz? Bo nie sądzę, by mniej niż moje Tipo.
Ale ja się znakomicie czuję, nie spotkało mnie żadne nieszczęście. Twierdzę tylko, że produkty Fiata to badziew. Sam mam, więc wiem. Z cennika 500 wynika jedynie, że skoro jest moda na crossovery i SUVy, to trzeba klientów kroić. Technika Tipo w cenie Mercedesa klasy C.
Ale ja nie jęczę, tylko piszę, czym jeżdżę. Kupiłem tani badziew, to mam tani badziew, z pełną świadomością. Tanio jeżdżę.
Travi, Temat jest o tym co mnie denerwuje, a nie jakie te Tipo/500L/X jest kiepskie, więc załóż nowy temat i żal się lub ogłoś fanfary na cześć Jaguara lub Ferrari.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeśli klucze są imbusowe to tak 😀👍🏻Jeszcze nie wymieniałem.
Silnik T-jet dużo pali.
Latem mam średnio 9l.teraz zimą po mieście 13l,a jeżdżę stosunkowo spokojnie.
Opony całoroczne do trekinga w miarę ok- mam wrażenie że słabo dają rade na kopnym śniegu.wcześnej miałem debicę frigo w stilo i lepiej szło
A mnie denerwuje fakt że ASO nie wie jak usunąć przypadłość, która trafi moje auto. W załączniku filmik jak spadają obroty gdy jadąc na luzie włączam ogrzewanie tylnej szyby. Co wy na to? Auto fajne ale takie rzeczy mnie dobijają.Może ktoś w waszych zauważył taką przypadłość??
https://www.youtube.com/watch?v=gHtKFW8h3hg
Przyjrzałem się dziś obrotom przy włączeniu ogrzewania tylnej szyby. Do ok. 10 min. po uruchomieniu występowało "zafalowanie" obrotami. Potem już nie. Po włączeniu ogrzewania tylnej szyby zwiększamy pobór prądu i nie widzę w tym (u mnie) nic dziwnego, bo alternator potrzebuje czasu, by doładować akumulator. Po kilkunastominutowej jeździe już tego zjawiska nie miałem. Akumulator już doładowany i obroty silnika były stabilne.
Jeśli to występuje u Ciebie po dłuższej jeździe, no to... hm...
Jak najbardziej normalne zjawisko. ECU po chwili powinien podbić obroty silnika w związku z obciążeniem silnika przez alternator i widać na filmie, że to zrobił:!: Ogrzewanie szyby swoje musi zeżreć. Swoją drogą o tym zapewne jest zapis w instrukcji obsługi auta, np. dla GP jest.