Witam, Mnie też to dopadło :(. Jutro powalczę.
Ale z tego co wiem to przyczyną przegrzania rezystorów jest mocno zanieczyszczony filtr kabinowy, a ja trochę przyspalem :(.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, Mnie też to dopadło :(. Jutro powalczę.
Ale z tego co wiem to przyczyną przegrzania rezystorów jest mocno zanieczyszczony filtr kabinowy, a ja trochę przyspalem :(.
Dostałem sie do tego modułu ale utknąłem. Wykręciłem wkręt mocujący ale nie mogę modułu wyciągnąć. Co tam jeszcze trzyma?
Nawiasem mówiąc nie trzeba wykręcać schowka,
No i po robocie :) Jak szamotałem sie z tym modułem to wypadła mi wtyczka. Włożyłem ją spowrotem i okazało sie, że wentylator działa :D
Ale com się narobił żeby poskładać schowek to moje :(
Witam,
Odgrzewam temat, bo problem z wentylatorem dopadł i mnie.
Czy ktoś zna rodzaj/symbol wtyczki zasilania wentylatora w wersji z automatyczną klimą? Co jakiś czas wyłączał mi się wentylator, po oględzinach okazało się, że wtyczka niemal całkowicie się stopiła.
Ten sam problem co w GP. W przypadku GP jedynie pomaga wymiana kompletnego wentylatora - osobiście bym zmienił, bo problem wróci - za dużo prądu zaczynają żreć, stąd kostki lecą. W moim GP też potopiło wtyczki, kabel zasilający od regulatora do silnika na długości dobrych kilkunastu cm był przy włączonym wiatraku gorący - główny na odcinku od bezpieczników też się grzał. Dobrze, że u mnie można było bez problemu wymienić kabelek, na obu końcach kostki, więc nie trzeba było nic ciąć, szukać kostek itp. Kupiłem kabelek w sieci z jakiegoś szrotu.
Dzięki za ten wpis. Znacząco mi pomógł tak samo jak wcześniej zamieszczony schemat.
W moim przypadku prawdopodobnie początkowo problem był podobny, jednak po czyszczeniu nadal dmuchawa nie działała. Ostatecznie okazało się że problemem było gniazdo rezystora. Styki przy wejściu "5" były rozgięte. Póki co lekko je poprawiłem i działa, ale pewnie czeka mnie kiedyś wyciąganie tego jeszcze raz.
Klima manualna.
Dodaję foto z opisem, może się przyda.