No dobrze :)
Domykacz to 55 zł : moduł domykania 4 szyb kolejno domykacz AMT - Czujniki kamery cofania. Sterowniki piloty do bram. Łódź
Tylko lepiej jak ja go kupię, bo muszę go przerobić pod tipo. Uniwersalny moduł nie będzie działał poprawnie.
To jest widok strony w wersji do druku
No dobrze :)
Domykacz to 55 zł : moduł domykania 4 szyb kolejno domykacz AMT - Czujniki kamery cofania. Sterowniki piloty do bram. Łódź
Tylko lepiej jak ja go kupię, bo muszę go przerobić pod tipo. Uniwersalny moduł nie będzie działał poprawnie.
can I install two modules for the rear doors?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
can you easily write all the cables to connect with the colors?
Welcome Italian on the Polish forum :).
Unfortunately I can't answer but JackTheNight as the author of modification, will do it for sure.
Basically the wiring diagram of module and the car and description are shown on first page. Unfortunately in Polish so try to google translate maybe it helps.
It will not help.
Or you modify the window closing module and add two relays, or you must pull the cables from the module to the rear door (removing the door cover etc.)
At the end of July, I will install a module to close the windows in another car, I will also take some pictures - I hope that they will help you.
good morning guys, front glass wires I can not connect them, the module is powered but the glass does not close? can you help me?
JackTheNight mam pytanko. Czy ten układ domykania szyb będzie działał tylko z dwoma przednimi szybami ? Tylne mam manualne
Będzie działać ale wtedy kup sobie moduł domykania do dwóch szyb :moduł domykania 2 szyb kolejno domykacz 2D - Czujniki kamery cofania. Sterowniki piloty do bram. Łódź
JackTheNight dziękuje za odpowiedź. Montaż tego ustrojstwa będzie prawdopodobnie taki jak napisałeś w manualu ale tylko dla przednich
W zasadzie szloby zrobic zamykanie i otwieranie szyb niezależnie od zamka. Tzn. półzależnie. Tak jak pisalem w innym fiacie tzn mito aby otworzyc trzyma sie przycisk otwierania dluzej. Analogicznie z zamykaniem. Tu moznaby tak jak jest w tipo z bagaznikiem. Aby otworzyc szyby zdalnie nalezaloby nacisnac przycisk otwierania dosc szybko dwa razy. Body wysyla do zamka dwa sygnaly. Wystarczy zeby modul domykania byl tak zaprogramowany zeby reagowal nie na jeden impuls a dwa wkrotkim czasie np 3s. Analogicznie z domykiem. To latqwe do zrobienia np na atmedze jesli bawic by sie samemu. Tylko czas nie warty...
Pawlar jeśli chodzi o ten moduł co podałem linka to
będą trochę inne kolory przewodów niż te co opisałem w instrukcji montażu, później jeśli chcesz mogę dopisać jakie przewody z modułu pod jaki kabel do instalacji auta podłączyć.
na atmedze poczyniłem samouczący się patent z wycieraczkami do mito. Tzn zapamiętywał interwały miedzy włączeniami wycieraczek i potem je powtarzał.
Dlatego wiem ile to pierdzielenia: trzeba zaprojektowac układ (pół biedy bo to nawet przy kawie na fotelu), a potem już przy biurku: zaprojektować i wytrawic płytkę, polutować, napisac program i wgrać do procka(i w moim przypadku kupić nowy programator, przejściówkę na usb bo komputery juz nie mają lpt) i potem testować. A wystarczyłoby żeby któraś z tych firemek które produkują te zabawki pomyślała o prostej rzeczy. Układ ma reagować tylko na dwa szybkie sygnały z centralnego a nie na jeden. I klientów mieliby wielokrotnie więcej
No to faktycznie dużo zabawy z tym jest.
No i jeszcze jedno pytanie: jak się to ma do funkcji autoclose. Powiedzmy że sobie otworze okna bo lubię i rozpoczynam jazdę. Po przekroczeniu 30 kmh autoclose zamyka mi centralny. Rozumiem że układ nie rozpoznający czy zapłon czy silnik jest włączony zamknie okna. Jesli tak to patent z odbiorem podwójnego sygnału z centralnego też rozwiązuje ten problem.
marx30 Domykacz nie domknie szyb jak włączony jest zapłon także nie ma żadnego problemu.