To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Hej,
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co w tym chodzi?
Wziąłem pod uwagę PHILIPS LONGLIFE ECOVISION oraz PHILIPS VISIONPLUS +60% cena żarówek mniej więcej podobna, ale co mnie zastanowiło:
Załącznik 42848
Skoro strumień światła w obu przypadkach wyrażony w lumenach wynosi 1500lm w ecovision które podobno świecą słabiej jest identyczny jak w visionplus +60% to dlaczego te świecą "mocniej"?? według opisu producenta visionplus świeca dalej o 25m od "zwykłych" zarówek H7??
Jedyną różnicą jest ich trwałość 1500h do 400h.
-
Cytat:
Napisał
Tomasz Iskiernik
Hej,
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co w tym chodzi?
Wziąłem pod uwagę PHILIPS LONGLIFE ECOVISION oraz PHILIPS VISIONPLUS +60% cena żarówek mniej więcej podobna, ale co mnie zastanowiło:
Załącznik 42848
Skoro strumień światła w obu przypadkach wyrażony w lumenach wynosi 1500lm w ecovision które podobno świecą słabiej jest identyczny jak w visionplus +60% to dlaczego te świecą "mocniej"?? według opisu producenta visionplus świeca dalej o 25m od "zwykłych" zarówek H7??
Jedyną różnicą jest ich trwałość 1500lm do 400lm.
Bo to nie jest jedyna różnica. Obejrzyj tę specyfikację na stronie Philips UK. Tam podają, że Philips Longlife Ecovision mają strumień świetlny 1350 lm, pozostałe dane się zgadzają. Nigdzie nie jest natomiast napisane, że +60% oznacza strumień świetlny większy o 60% (bo jest większy o 11%). Marketing i wprowadzanie konsumentów w błąd.
PS - ale trwałość żarówek to wyrażamy w godzinach :smile:
-
Cytat:
Napisał
wuhabe
Bo to nie jest jedyna różnica. Obejrzyj tę specyfikację na stronie Philips UK. Tam podają, że Philips Longlife Ecovision mają strumień świetlny 1350 lm, pozostałe dane się zgadzają. Nigdzie nie jest natomiast napisane, że +60% oznacza strumień świetlny większy o 60% (bo jest większy o 11%). Marketing i wprowadzanie konsumentów w błąd.
PS - ale trwałość żarówek to wyrażamy w godzinach
Dziękuję, poprawiłem.
Niestety, nie umiem znaleźć na stronie UK tej informacji o której piszesz:
Załącznik 42851
Tutaj tak samo pisze, że żarówka philips long life i visionplus strumień światła ma również 1500lm +-10%.
Ale odnośnie tych +60% jest już odnośnik, że dotyczy to minimalnej wartości normy.
-
Cytat:
Napisał
Tomasz Iskiernik
...
Niestety, nie umiem znaleźć na stronie UK tej informacji o której piszesz:
...
Moja wina. Przez pomyłkę spojrzałem na Long Life Ecovision ale nie na H7 lecz na HIR.
Masz rację, dla obu typów podają 1500 lm. Więc ja z tego nic nie rozumiem - skąd się bierze więcej światła ?