To jest widok strony w wersji do druku
-
"jedyne 450 zł" - rzeczywiście dobrze to wygląda w konfiguratorze, ale powiedzmy sobie szczerze, fiat raczej nie dokłada do takiego pakietu :) , w produkcji taki pakiet to może koszt 100 - 150 zł. (najdroższe z tego są chyba z wyprodukowaniu dywaniki) A im więcej użytkowników się zdecyduję, tym więcej Tipików będzie z fajniej doposażonych i super. A w postrzeganiu marki są to wymierne korzyści dla FCA, bo w jakimś tam zakresie rośnie "prestiż" modelu (podłokietnik i tempomat nie każde auto ma i może mieć). Oczywiście to moje zdanie na ten temat :). Pozdrawiam.
-
Dywaniki fabryczne to można sobie odpuścić, straszna lipa, szkoda na to pieniędzy.
-
Cytat:
Napisał
ZeNoNZeNoN
"jedyne 450 zł" - rzeczywiście dobrze to wygląda w konfiguratorze, ale powiedzmy sobie szczerze, fiat raczej nie dokłada do takiego pakietu , w produkcji taki pakiet to może koszt 100 - 150 zł.
Jasne, że docelowo chodzi o to, żeby wydoić klienta. Ale biorąc pod uwagę to ile pracy i kasy kosztuje samodzielny montaż podłokietnika, nie mówiąc o tempomacie (którego na razie nie umiemy sami dołożyć), 450zł nie jest złą ofertą. A "prestiżowe" samochody to dla mnie zaczynają się od Rolls-Royce'a :cool:
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Dywaniki fabryczne to można sobie odpuścić, straszna lipa, szkoda na to pieniędzy.
Moja opinia jest wręcz przeciwna. Ja toleruję tylko welurowe dywaniki , a fabryczne (te które są w pakietach tylko przody) są bardzo fajne. Welur , z fabrycznymi zatrzaskami , pod spodem gładka guma + rzepy , i dywanik kierowcy z gumową ryflowaną nakładką tam gdzie najczęściej trzyma się nogi. Używam je jako dywaniki na zimę. Na lato oryginalne pełne welury Mopara.
-
Wiele osób majacych ponizej 180, które jeżdżą moim tipo narzekają na brak regulacji fotela kierowcy Góra dół mi to przy 190 cm nie przeszkadza tyle ode mnie .Może sie przyda info .
-
Cytat:
Napisał
giannini
Moja opinia jest wręcz przeciwna. Ja toleruję tylko welurowe dywaniki , a fabryczne (te które są w pakietach tylko przody) są bardzo fajne. Welur , z fabrycznymi zatrzaskami , pod spodem gładka guma + rzepy , i dywanik kierowcy z gumową ryflowaną nakładką tam gdzie najczęściej trzyma się nogi. Używam je jako dywaniki na zimę. Na lato oryginalne pełne welury Mopara.
Ja też toleruję tylko welurowe, ale co daje diler to może by starczyły do Fiata 500, bo w Tipo wyglądają jakby się skurczyły w praniu ;-)
-
:) Dlatego dałem "prestiż" w cudzysłowie, oferta oczywiście bdb i za 450 bym brał, gdybym nie miał na wyposażeniu, a gumowe dywaniki i mate w bagażniku wydębiłem przy negocjowaniu ceny. Zastanawiam się jeszcze na dywanikami welurowymi. Oryginały kosztują chyba coś koło 110 zł. A sensowne zamienniki około 90 zł. Więc chyba zamiennik w tej sytuacji nie ma sensu.