To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
stevenek
U mnie często jak jest zimno to nie działa otwieranie bagażnika. Powodem jest twardnienie tej gumki w klamce bagażnika, nie odbija i mikroswitch pod nią pozostaje wciśnięty. W moim przypadku pomaga puknięcie ręką w uchwyt klapy.
na forum jest już dość duży post o problemach z klapą bagażnika. w tamtym temacie wstawiałem jakieś zdjęcia i jak ja to rozwiązałem
problemem nie jest sama osłona gumowa. pod nią jest jeszcze plastikowy przycisk, który odpowiada za przekazanie nacisku z tej gumki na mikro-styk, tak żebyś nie musiał szukać odpowiedniego miejsca na tej gumce.
w tym plastiku są 2 wypustki, powinny być, które odpowiadają za cofnięcie się przycisku i gumowej osłony. u mnie niestety popękały.
pod przycisk podłożyłem kawałek sprężynki i teraz ładnie odbija.
poniżej zdjęcie obrazujące przycisk umieszczony pod gumową osłoną. osłonę gumową zdejmiesz bez rozbierania klapy.
Załącznik 30291
-
Zgadza się. U mnie też latają te plastikowe elementy, a sama guma trzyma się tylko na środku. Jak przycisk zblokuje się w pozycji do otwierania to klapa nie otworzy się też z kluczyka. Jak zrobi się ciepło, bo teraz to wszystko sztywne i nie chce mi się grzebać na mrozie to rozbiorę i dopasuję tam jakiś przycisk. Ten co tam jest to do zabawki się nadaje, a nie do auta gdzie jeszcze jest narażone na warunki atmosferyczne.
-
u mnie jak przycisk był wciśnięty cały czas to z kluczyka normalnie się otwierała, nie działa wtedy tylko otwieranie z klapy
z kluczyka nie działa jak jest auto odpalone a kluczyk w stacyjce
-
Tak czytam o tych usterkach ...
To dorzucę swoje trzy grosze na przestrzeni 14 lat i 250 tys km
Łamiące się klamki wewnętrzne (dwa razy), wybijają się wahacze, no i padły klapy wirowe. Acha i raz powrót na ławce, bo diody prostownice w altenatorze odmówiły pracy.
A poza tym nie chce innego auta :)
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
-
Pękający pedał sprzęgła, też to miałem, masakra
-
Złota łopata dla Piotra :-) A tak serio to uważam,że nawet po latach warto coś dodawać, bo zawsze się może zdarzyć, że komuś się jeszcze przyda. Są jeszcze użytkownicy, którzy "walczą" ze swoimi Cromami (jak ja :-/ ). Dodam jeszcze, że jest awaryjne otwieranie klapy tylnej w Cromie. Trzeba się dostać do bagażnika od środka. Na krawędzi zamka jest mała srebrzysta dźwignia. Trzeba ją przestawić, a wtedy zamek puszcza. Ja zanim do tego doszedłem rozkręciłem (i przy okazji połamałem) plastiki tylnej części bagażnika, te wokół ucha rygla zamka.