No wiem, że więcej ale ile dokładnie. W ogóle jakieś katalogi podają tą wartość?
To jest widok strony w wersji do druku
No wiem, że więcej ale ile dokładnie. W ogóle jakieś katalogi podają tą wartość?
No mi tez ta wartość nie pasuje. Na infolinii fiata odsyłają do dilerow...
Masa nie ma tu wiele do rzeczy, wystarczy przejechać się Giuliettą czy nawet Fiatem 500X żeby przekonać się, że samochody podobnej wielkości mogą się dobrze prowadzić. Tipo jest skonfigurowane do spokojnej jazdy bo taki jest charakter tego wozu, na trasy można dokonać lepszego wyboru.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja jezdze tipomod 2 miesiecy, zronilem juz 6000km, jezdze trasy 900km, w jedna strone i spowroyem z niemiec do polski, a4 i s8 w polsce i w niemczech a2, predkosci rozne, 140, 150, 180 na godzine, jezdzi sie wygodnie, bez problemuwyprzedzanie, hamowanie. Wczesniej mialem cmaxa z 2010 roku, ford napewno miekkie zawieszenie lepiej wybieral dziury na 13tce od olszyny do krzywej, znawcy wiedxza o co chodzi 69 km poprzecznych dziur, tipo twardsze i gorzej wybiera te dxiury, dlatego kolejne razy to juz jazda przez zgorzelec, napewno lepiej wygluszone, choc moze to tylko pozory bo ford jezdzil na ON...
Generalnie jazda na dlgie trasy ok, ale predkosci autostradowe przy tjet zrzeraja portfel w porownaniu do 1.6 tdci.
Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka
Dla mnie to bez sensu. Jak ktoś chce prześwit to kupuje suva. I dziś drogi są coraz lepsze a auta stercza coraz wyżej. Jak ktoś chce nizsze auto to nie ma co kupić właśnie. Tipo zawieszenie ma dość twarde. Porównując jednak do vectry c gts (obniżone zawieszenie)i sprezynami eibacha jest wyżej i bardziej miekko. Za miekko troche
Ja mam na dojeździe do domu kilkaset metrów żużlówki/drogi gruntowej, która przez większość roku jest w znośnym stanie, ale po deszczach pojawiają się dziury, a przy roztopach robi się totalne bagno (i wcale nie mieszkam na wsi...). Nie będę kupował suva/terenówki specjalnie do pokonywania tego odcinka, ale to że tipek nie siedzi na glebie bardzo mi odpowiada.
Nie chcę się sprzeczac ale też miałem do niedawna taka drogę i autem niżej podwieszonym nie było problemów aby je przejechać. Oczywiście jazda powolne ale nie zdarzyło się abym przytarl. Astra coupe
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Fajne rozważania. To ja nie wiem po co zaprojektowali Giulie Quadrifoglio ;DCo z tego że ograniczenie jest 130 czy 140? To że przepis jest taki nie znaczy że nie wolno pojechać szybciej. Bo można i jest to tylko wykroczenie czyli płacisz mandat i jedziesz dalej. Jakby to było takie złe to groziloby ze to więzienie. Co więcej jeżeli auto ma vmax 200 to musi się jakoś prowadzić do tych 200 ;)
No przeciez wlasnie w trasie nie jest wymagana ani zwrotnosc ani sztywnosc zawieszenia. IMHO wlasnie na takich drogach tipek sie lepiej sprawdza. Przy jazdach sklep praca basen dom po prostu miciakiem mi lepiej. No i powyzej 140 to ja rzadko jezdze. Po pierwsze ryzyko nadprogramowych oplat, po drugie koszt paliwa. Auto do przecietnej jazdy po prostu.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Mi tak samo. Jadac mito zgarniam zmrozony snieg a dzwiek jest masakryczny. W tipo nie ma tego problemu a stabilnosc jak widac w testach jednak lepsza niz suva. Suvy wykreowano na reklamie stylu zycia ktorego wiekszasc ich posiadaczy w ogole nie doswiadcza
Pod pojęciem "na trasy" rozumiem dłuższe podróże w większości po drogach szybkiego ruchu z dużymi prędkościami. Podobno przy prędkościach autostradowych nie jest Tipo zbyt pewne w prowadzeniu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dla mnie jest ok.
to mi się wydaje inaczej - na trasach auto powinno być twardsze, niższe a co za tym idzie mniej podatne na np podmuch wiatru itp. bo z reguły autostrady i drogi ekspresowe są w znacznie lepszym stanie niż drogi lokalne a co więcej ich konstrukcja pozwala na rozwijanie znacznie większych prędkości i wtedy dopiero wychodzi jak auto się prowadzi i czy jest do tego stworzone. W jeździe miejskiej nie będziesz widział różnicy pomiędzy różnymi autami ale jadąc szybciej dostrzeżesz, że jedno ma wygodniejsze siedzenia, jest lepiej wyciszone, bardziej stabilne, lepiej się trzyma w zakrętach, ma dostatecznie mocny silnik, nie pali za dużo itp.
Co ciekawszego można kupić ?