To jest widok strony w wersji do druku
-
witam ponownie , przejechałem juz 7k na conti all season i jestem zadowolony , letnie tez były conti i co tu dużo pisać ,były głośniejsze od obecnych wielosezonowych ,hamowanie na mokrym asfalcie tezna plus wielosezonowe ,o zimowych warunkach nie ma co pisac ,bo było tej zimy co kot napłakał ,
-
Zimowe Dunlopy sprawowały się w zimę bez zarzutów choć w poprzednim mniejszym aucie nieco lepiej. Zima była dość lekka, więc zobaczymy w przyszłym roku. Uderza wciąż niezmiennie ich cicha praca.
-
A co sądzicie o zakupie R15 na zimę? 195/65 ? Cenowo robi się fajnie tylko czy godzi się tak nisko upadać z R17? :-)
Opony będzie Dębica Frigo. Może nie zrozumieć ,mojego wyboru, ale to naprawdę zajebista opona na trudne warunki!
PS. czujnik ciśnienia na 100% jest w ABS? Można bez obaw zmieniać koła?
-
15" wg mnie za małe min 16"
Frigo mogą być...zwłaszcza że ostatnio zimy krótkie
Ciśnienie poprzez ABS
-
A nie lepiej kupić wielosezonówki? Jak mam Fuldy wielosezonowe i na zimę w mieście są świetne, w lecie też się sprawdzają. A cenowo to średnia półka.
Co do ciśnienia to potwierdzam info Rafał79 - nie ma czujników w kołach.
-
Wielosezonowe u mnie odpadają. Potrzebuje typowych zimówek ze względu na miejsce zamieszkania (las, drogi szutrowe itp.). Co prawda wielosezonowe są fajne na przejściówkę pór roku bo dają radę w skrajnych warunkach występujących czasem jednego dnia. 15 calowe trochę śmiesznie wyglądają na samochodzie...no może faktycznie wezmę 16stki. A co do Frigo to mam je w Panderozie. Śmigam po lesie (różny teren) jak dzik ;-) W tej cenie uważam je za idealne, zwłasza przy jazdach głównie lokalnych
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Rafal79 gdzież w W-M się poruszasz? Jak dotej pory widziałem jedną 500L w Giżycku i jedną w Olsztynie. Dodać moją z Rucianego- Nidy to już 3 w WM ;-) Tak swoją drogą to mamy niespotykane auta!
-
Rozważ jeszcze Barumy Polaris 3 - miałem w poprzednim samochodzie i bardzo dobrze się sprawowały.
-
Też użytkowałem Barumy Polaris 2 i 3 i byłem z nich bardzo zadowolony były nawet cichsze niż letnie.
-
Ja mam Dunlop WinterSport5 i chwalę sobie na felgach 16". Miałem też Dunlopy winter Response 2 w poprzednim aucie klasy B i były super. Uderzająca jest cicha praca obu.
-
No i padło na BFGoodrich gforce winter 2 wzmacniane. Zadecydowały wyniki testów (zwłaszcza trwałość) i promocyjna cena. Się okarze jak będzie.
-
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy i jest to mój pierwszy post. Do rzeczy. Posiadam 500L wersję Cross. Na felgach standardowo zamontowane Good Yeary 4 Season 17 cali. I teraz pytanie do Was, jakie opony letnie polecacie w tym rozmiarze, pytam ponieważ wyznaję zasadę, że jak coś jest do wszystkiego to jest do du..., niczego :lol:. Teraz jest dobra pora na zakup opon letnich, po ostrzelaniu kilku stron w necie wpadły mi w oko Uniroyale Rainsport 3. Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z tymi oponami ? Chyba, że zaproponujecie coś innego. Pozdrawiam wszystkich i liczę na jakieś sugestie. P/s. nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale jakoś nie mogę ogarnąć nawigacji po tym Forum.
-
Cytat:
Napisał
fresh1966
(....)zamontowane Good Yeary 4 Season 17 cali. I teraz pytanie do Was, jakie opony letnie polecacie w tym rozmiarze, pytam ponieważ wyznaję zasadę, że jak coś jest do wszystkiego to jest do du..., niczego :lol:. (....)
Vector 4Seasons to też nie jest typowa opona zimowa :-)
-
W rzeczy samej. Zerknij jeszcze raz w to co napisałem. Zakupiłem stalówki 16, do nich zimowe Klebery. Na alusy 17 mam zamiar założyć typowo letnie gumy. Zastanawiam się nad Uniroyalami. Całosezonowe sprzedam i założę letnie. Zapytałem tylko czy forumowicze mogą coś polecić oprócz Uniroyali. Ot, cały problem... P/s Good Yeary w mojej ocenie są nijakie, dlatego chcę je sprzedać.
-
Cytat:
Napisał
fresh1966
W rzeczy samej. Zerknij jeszcze raz w to co napisałem. Zakupiłem stalówki 16, do nich zimowe Klebery. Na alusy 17 mam zamiar założyć typowo letnie gumy. Zastanawiam się nad Uniroyalami. Całosezonowe sprzedam i założę letnie. Zapytałem tylko czy forumowicze mogą coś polecić oprócz Uniroyali. Ot, cały problem... P/s Good Yeary w mojej ocenie są nijakie, dlatego chcę je sprzedać.
Jeśli chcesz na prawdę dobre gumy na lato to polecam ci GY Eagle F1 Asymetric 3. Mam je w "siódemce". Guma jest po prostu rewelacyjna. Na zakrętach trzyma jak wściekła, jest świetna na mokrej nawierzchni i do tego bardzo cicha i komfortowa. No i do tego super wygląda na feldze. Uważam że nie ma lepszej gumy w tej klasie, a miałem już różne ;) Jak zedrę Pirelli w Abarcie to też się na nie przesiądę.
-
Ja mam Uniroyal 77 MS Plus na 16'', sprawują się bardzo dobrze, to podobno bardziej opony na deszcz niż śnieg, ale jest ok.